eliine saglık çok güzel bir paylaşım![]()
arkadaşlar devre piyasada dolaşan bir devredir yanlız ben bu devre üzerinde birtakım değişiklikler yaptım. devre şuan çok süper ve sorunsuz bir şekilde çalışmaktadır.çıkışta kullanılan transistörler alman Dynacord firmasının power amplilerinde kullandığı transistörlerdir ve +200 derece sıcakta bile çalışabilme özelliğine sahiptir. bu yüzden devrenin güvenli bir şekilde çalışması için bu elemanların orjinal olanları kullanılmalıdır. muadil olarak sadece mj 15022 ve 15023 kullanılabilir. devre tarafımca sürekli geliştirilmektedir ve yeni versiyon olarak şema ve baskıdevreleri yayınlanmaktadır. devreyi yapmaya karar verdiğinizde indirdiğiniz dosyaların son sürüm olduğunu kontrol edin...
not: bu şema v 9.0 a aittir. değişiklik hakkı saklıdır...
baskıdevre önizleme:
resimler:
güç testi sırasında çektiğim bir resim. soldaki voltmetre sağdaki ise ampermetre. yük direnci 4 ohm, test sinyali 1khz...
versiyon 13 download:
250w 500w anfilerTAMİRCİHASAN v13.rar
not: baskıdevre proteus 7.7 ile düzenlenmiştir.
Konu tamircihasan tarafından (04.Aralık.2011 Saat 19:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: yeni versiyon çıkardım. arşiwinizi güncelleyin çok önemli değişiklikler var
eliine saglık çok güzel bir paylaşım![]()
çok saol anfiyi yapımına geçtim bakalım nasill??
bide anfide ısı sorunu warmı?
Konu UGR tarafından (22.Nisan.2007 Saat 01:47 ) değiştirilmiştir.
kardeş ısınma normal seviyede. ben anfiyi profesyonel kabin ile saatlerce kullanıyorum soğutucu üzerinde 1 adet 80x80 220v fan var aşırı ısınma sorunu yok....
Konu tamircihasan tarafından (22.Nisan.2007 Saat 02:26 ) değiştirilmiştir.
dosyanın şifresi nedir. açamıyorum.
kardeş rar şifresi: www.tamircihasan.com.tr.tc
bunlar hikaye hasan![]()
sen şu 2x1000w ı yap ben onu bekliyom
bende onun için smps hazırlıyom şimdi![]()
selam, hasan bey,
rar dosyasının s-şifresini verdiğin gibi yazıyorm "yanlış şifre" diyor.
şifrelenmemiş dosyası yok mu![]()
![]()
rambili kardeş girdiğin şifreyi kontrol et. arada boşluk olmayacak hepsi küçük harf olucak birde şifreyi kopyala yapıştır yapıyorsan yazının başında yada sonuna yanlışlıkla boşluk koymadığına dikkat et !
ahmet kardeş devrenin çıkış katını tasarladım bitti ama sürücü katında kararsız kaldım. osc amplisinin bir sürücü katı var onu mu kullanayım yoksa elimdeki diğer simetrik tasarımımı kullanayım kararsız kaldım...
ya hasan osc kalitedir kullansan iyi olur ama stk larda kullanılan sürücüde çok kaliteli oda kullanılabilir. hem daha basit olur, hem daha az malzeme, daha az yer kaplar, daha ucuz olur. koruma devreside önemli!
Devreyi yaptım,ses kaliteli ,buyrun resimler
![]()
Hasan kardeşim devreyi yapmaya bende karar verdim herkes yapıyo... diğer pasif elemanları aldım sadece transistörler kaldı onuda ay sonu elime para gececek o zman alacam...
arkadaşlar devreyi 2x45v 500w trafo ile besledigimde çıkış trleri yanıyor nedeni nedir acaba?
kardeş ya trlerini iyi yalıtamadın ya da ters bir geirlim oluyor belki de sürücü katındaki bjtler gidiktir hepsini tek tek sök ya da yerinde ölç bakalım hepsi mi yanıyor peki yani npn ya da pnpler mi yoksa her 2si de mi? bi de 2x45 volt ac ise biraz fazla gelebilir 35 voltta besle 45x 1.404 formülünden senin DC besleme gerilimin 64 volt filan oluyor biraz fazla gibi ama ondan deildir sen dediğim katları kontrol et kısa devre de olabilir görmeden bişey diyemem kolay gelsin![]()
slm arkadaslar ben hasanın devresını yaptım ve mukemmel bı ses kalıtesı var gucude ortada yapın bakın nasıl bı devre olduğunu yaptığım devrelerın sayısı cok ama hepsı bırbıne yakın devreler ama bu devre farklı yapacak olanlara kolay gelsın son versıyonuna bakın HASAN KARDESIME TŞK LER
Kardeş güzel diyorsun da devrenin çıkısında 80-100mV civarında dc var.Bu değer bence önemli.Yapacak arkadaşlar bunu dikkate alsın.
devreye hop koruma için protection devresi şart aksi halde hop.lar zarar görebilir... devrenin 250w halini bende çizmiştim ama yapmak kısmet olmadı... en kısa zamanda İNŞALLAH...
Konu mert53 tarafından (13.Ocak.2008 Saat 18:23 ) değiştirilmiştir.
arkadaşlar devre güzel bir devreye benziyo bende yapmayı düşünüyorum ıvır zıvırlarıyla beraber kaç para tutuyo devre bilgi verebilirmisiniz
hasan kardeş bende bu anfi yi yaptım ama cıkışlardan iniltiden baska bişey gelmedi artı 2 adet hoparlör yaktım yine basaramadım sorun nerde olabilir beslemede olabilirmi beslemeye 2x 12 v werdim artı köprü diyot bağladım acaba sorun bundan kaynaklanabilirmi _? ((Acele cwp bekliorum hasan abi )))))
2*12v ile bırak anfiyi pre katını çalıştıramazsın... minimum2*40v verirsen daha iyi sonuç alırsın...
(byetşk ederim kardeşim inş öle yaptıgım zaman çalısır saolasın![]()
![]()
bende calıştırdım arkadaslar cok güzel sesi war hoparlor dayanmıyorçıkışlardan 50 v ac akım cekiyor
![]()
kardeş sen yan sanayi malzeme kullanıyorsun o zaman. ben 2 senedir 2x70v besleme ile kullanıyom devreyi hiçbir sorun yok. ayrıca trafonun 220v girişine paralel 220nf 630v bağlayın. bunu kesinlikle ihmal etmeyin sırf bu kondansatör olamdığı için hem diyotları hem transistörü yanan devreler oldu...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)