hasan çıkıştaki filtre katını bende kullanıyorum 680nf değilde 2 adet 100nf veya 470nf kullanıyorum öylede dene süper... 10hz demişsin ama teoriktir o 10hzde pek işlevli olamayabilir... sen çıkış eğrisini inceledinmi?ölçtünmü yani?
elinizdeki tüm low pass crossoverleri bir kenara atın bu devre tam aradığınız gibi. devre canavar gibi ses veriyor basslar aşırı derecede manyak, devre sesi hatta bası bile kesip direk hoparlöre voltaj dahi yollatabiliyoyani diyeceğim frekans ortalama 60 hz den 10hz e kadar inebiliyor vede 10 hz e inince sinyalin zayıflamasınıda engellemek için devreye extra kazanç devresi vede her türlü giriş sinyalinde tok bas alabilmek için giriş filtreside ekledim tabi bu giriş filtresi devrede bir miktar faz kayması oluşturdu ama ses kulağa hoş gelince
tamamdır dedim. devrenin ilk versiyonunu sakata 2. versiyonunu kendime yaptım şimdide en son güncellediğim 3. halinide sizlerle paylaşıyorum o yüzden resimler ile baskıdevredeki montaj yerleri ve eleman değerleri farklı gözükebilir. siz yerleşim planındaki yazan elemanları kullanın:
link:
http://www.mediafire.com/?yklwzygxz0l
alternatif:
http://elektrobilim.googlecode.com/f...%20canavar.rar
hasan çıkıştaki filtre katını bende kullanıyorum 680nf değilde 2 adet 100nf veya 470nf kullanıyorum öylede dene süper... 10hz demişsin ama teoriktir o 10hzde pek işlevli olamayabilir... sen çıkış eğrisini inceledinmi?ölçtünmü yani?

arkadaşlar bu tl071 yerine tl072 kullansak olurmu

baskı devre üzerinde 100n olarak geçen elemanın türü nedir?

hacım osilaskobum olmadığı için frekans eğrisini çıkaramadım ama behringer cx2310 crossoverle kapıştırdım gerçekten çok yakın sonuçlar verdi. devrenin filtre kısmını kenwood un bir oto anfisinden aldım diğer önfiltre ve kazanç katını ise ben ekledim devreyi şuan sakatla kullanıyoruz gerçekten süper sonuçlar var bunu iyi bir mosfet anfi ve kapalı tip subwoofer ile kullanırsanız çok süper verim alırsınız
eyw kardeş eline sağlık
başarılarının devamını dilerim
opamları felan hiç oynamayın özellikle lm 324 konusuna şiddetle karşıyım devreyi yaparken tl071 ve tl072 jfet opampları kullanın eğer yoksa tl081 tl082 kullanın tl072 orda önfiltreleme yapıyor ve kazanç sağlıyor tl 071 ise asıl filtrelemeyi yapıyor...
Arkadaslar bu devre nereye baglancak.Preanfi gibi tonkontrol girisinemi yoksam amfi cikisinami?Simdiden tesekkurler.

arkadaşım eğer tonkontrol kullanıyorsan tonkontroldan sonra amfiden önce kullanacaksın bu filtreyi amfi çıkışında asla olmaz...

arkadaşlar cevabınız için teşekkürler başarılarınızın devamını dilerim
[line]
arkadaşlar sizce tl084 lemi yapsam dahaçok verim alırım yoksa bu devreyi yapsammı
![]()
Konu pioneer tarafından (04.Temmuz.2008 Saat 15:43 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme

hasan kardeş bizim bulunduğumuz bölgede tl0 72.61.84 var bunlara göre bir subwoofer filtre şeması yollarmısın
[line]
hasan kardeş acaba 71 yerine 61 koysak olurmu
bu devreyi yapamazsam kafayı yiycem![]()
Konu pioneer tarafından (07.Temmuz.2008 Saat 10:10 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme
bu devreyi tek kaynak 12 volt ile nasıl yapabiliriz
ayrıca arbaya takabilirmiyiz
12 volt versek çalışırmı

dostum bu filtrede op-amp olduğun için simetrik besleme ister biraz araştırırsan asimetrik devre bulabilirsin ama bunun kadar verimli olmaz eğer illa bu devre olsun diyorsa otoda amfi varsa kendin yaptınsa smps devresinde 2x15v elde etmelisin DC olarak eğer hazır amfi ise yine içini kontrol et 2x15 olmasada trafosu üzerine bir kaç işlemle elde edilebilir...
slm arkadaşlar ben yeni üyeyim vede bu ton kontrol katını yapmak istiyorum ama bu radaki tl71 diğeride 72 mi yoksa ikiside aynı olsa olurmu
yani 71 ve 72 aynı mıdır![]()
hasan ustam eline sağlık.![]()

arkadaşlar deprem etkisiyaratan sub filtreleri hakkında bilgisi olan varsa bizle paylaşa bilirmi
s.a hasan usta crossover 12v la çalışmazmı???
o op-amplar çalışmaz kardeşim.
bu devreyi yapmak istiyorum ama daha önce hiç simetrik besleme kullanmadım bu devre için nasıl bir trafo almam gerek yani kaç amper olmalı
arkadaşlar bilen yokmu devreyi yapmaya başladım sadece beslemesi kaldı nasıl bir trafo almam gerekir yani alırken simetrik trafo mu dememiz lazım ve kaç amper olmalı
Konu _ahmet tarafından (28.Mayıs.2009 Saat 23:25 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme
simetrik trafo almadan da köprü diyot ve kondansatörle simetrik bağlantı kuruluyor,sitede vardı ara biraz,bulamazsan yardımcı oluruz...
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)