Toplam 14 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 14 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Question Gitar preamfi ve ton kontrol

Arkadaşlar devreyi yaptım çalışıyor. Preamfinin çıkışınıda TDA1562 li amfiye bağladım gitarı çalarken ses çok süper ve yüksek çıkıyor.
    Devrede opampın 2. bacağından çıkan ortak uç ses kazancını ayarlıyor o uç boşta iken en yüksek sesi veriyor ancak o zamanda çok cızırtı oluyor kazancı -10dB yada 0 dB 'e ayarladığım zaman cızırtı o kadar kalmıyor fakat bu defada ses azalıyor yani kısacası boşta beklerken çok cızırtı var gitarı çalarken fark edilmiyor ama diğer zamanlarda bayağı rahatsız ediyor neden olabileceğini çözemedim eğer yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. şimdiden teşekkür ederim

Baskı devreyi buradan indirebilirsiniz.

Malzeme listesi

P1,P2_________100K
    P3____________470K
    P4_____________10K

R1____________150K
    R2____________220K
    R3_____________56K
    R4____________470K
    R5,R6,R7_______12K
    R8,R9___________3K9
    R10,R11_________1K8
    R12,R13________22K

C1____________220nF 63V Polyester
    C2,C8___________4µ7 63V Electrolytic
    C3_____________47nF 63V Polyester
    C4,C6___________4n7 63V Polyester
    C5_____________22nF 63V Polyester
    C7,C9_________100µF 25V Electrolytic

IC1___________TL062
    Konu Gölgeyele tarafından (23.Temmuz.2008 Saat 12:14 ) değiştirilmiştir.

forum üyesi

Standart Cevap: Gitar preamfi ve ton kontrol (Yardım)

dostumsenin anfi katında sorun yok çünkü çok düşük cızırtı desibeli yüksettiğinde yükseliyor bana kalırsa yaptığın gitar pire ampli ile kullandığın ampli uyum sağlamıyor pre ampli çıkışına 50 k pot tak pot çıkışınada 1 uf kondansastör tak pow amp giriş kazancı ayarını yapmış ol ok başarılar yine olmassa bana yaz ben sana yapar gönderirim

forum üyesi

anfidehası ilgilendiğin için teşekkür ederim
    Ama problemi o şekildede çözemedim aynı cızırtı devam etti fakat şöyle bir durum var preamfi girişine bilgisayarı yada CD çaları bağladığım zaman ses sonuna kadar açık olduğunda bile boştayken cızırtı yok denecek kadar azalıyor. Devrenin şase kısmına elimde dokunduğum zaman cızırtı hiç kalmıyor ama işte jack için soketi taktığım zaman cızırtı yapıyor sanırsam bu problemi iyi bir gürültü yalıtımıyla engelleyeceğim amfide yada preamfide sorun yok çok süper çalışıyor
    Yapacak arkadaşlara tavsiye ederim amfiyi 90W trafo ile besliyorum çıkışınada 20cm hoparlör taktım deli bir gitar amfisi oldu
    denemek isteyen arkadaşlara tavsiye ederim

forum üyesi

empedansı tutmadığı için veya şase almadığı için olabilir balka sebeb olmaz sanırım ama yollar çok yakınsa rezonans yapabilir

forum üyesi

sizin sorununuz kazanç değil bilmiyorum hallettinizmi sorunu devreye ekranlama yaptınızmı? ayrıca gitar la devre arasındaki kablo ve jacklar bağlantı doğrumu ayrıca gitarın manyetiklerini tuttuğunuzda cızırtı kesiliyormu manyetik bağlantılarını kontrol edin sorununuz çözülecektirr

forum üyesi

FARFİSA DOSTUM SESİ YÜKSELTTİĞİMDE CIZIRTI AZALIYOR DİYOR YANİŞ SORUN EMPEDANSTA BAĞLANTI TERS OLSA SESALMAZ ŞASE ALMIYOR YADA EKRANLAMA YAPMAMIŞ DEVREYE :d
    [line]
    GÖlge yele mİcrophone pre amlİfİkatÖrÜ yap devrenİn baŞina olacakk sen benİ dİnle ama İllakİ mİcrophone pre amlİfİkatÖrÜ olmali yoksa empedans tut mazzz sygilar devrede sorun olmadiĞi İÇİn pc de veyahut vcd de sorunsuz ÇaliŞiyor
    Konu anfidehasi tarafından (26.Ocak.2009 Saat 21:57 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme

TEKNİK ÖĞRETMEN
    Nereden
    ÇORLU

opampın 1 ve 2 nolu uçlarına anahtar değilde 1M ohm luk pot bağla ve devredeki tüm potlarının gövdelerini şase ile birleştir ve pot kılıfı kullan ki senin üzerinden parazit almasın... devredeki bir diğer parazitin sorunuda ve çat pat sesleri olabiir opampın tek kaynak ile beslenip c7 ve r13 ile denge sağlanması olmuş c7 nin değeri ile oynayarak bu sesleri giderebilirsin... bşrde beslemeyi 9-12v'un altında verirsen buda sorun yaratacaktır... adaptör kullanıyorsan şu ucuz ayarlı olanlardan zaten devrende hiç birşey yoktur besleme kaynaklı sorun yaşarsın... bende akü varsa elimde onunla deneme yap...

forum üyesi

Alıntı anfidehasi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    FARFİSA DOSTUM SESİ YÜKSELTTİĞİMDE CIZIRTI AZALIYOR DİYOR YANİŞ SORUN EMPEDANSTA BAĞLANTI TERS OLSA SESALMAZ ŞASE ALMIYOR YADA EKRANLAMA YAPMAMIŞ DEVREYE :d
    [line]
    GÖlge yele mİcrophone pre amlİfİkatÖrÜ yap devrenİn baŞina olacakk sen benİ dİnle ama İllakİ mİcrophone pre amlİfİkatÖrÜ olmali yoksa empedans tut mazzz sygilar devrede sorun olmadiĞi İÇİn pc de veyahut vcd de sorunsuz ÇaliŞiyor
    ama vcd ve pc de sorunsuz çalışıyorrr ne olduğunu tahmin ediyorummm 24 senedir bu işi yapıyoruzz büyük ihtimal gitarında kaçak var en azından manyetiklerinin gövdesini jackın sıfırlamasına bağlasın potların gövdesinide sorun çözüleceğine inanıyorum

forum üyesi

vcd ile microphonenin empedansı aynımı neden
    mixerlerde line mic ayrı ayrı empedans farkı olduğu için gitarda çatlak olsa
    ton alamaz yada feedback yapar

benki 30 yaşındayım 14 yaşımdan beri sadece anfi ile uğraştım kaldıkı baba
    mesleği
    Konu profahmet tarafından (27.Ocak.2009 Saat 16:48 ) değiştirilmiştir. Sebep: lütfen kırıcı ve incitici kelimeler kullanmayınız.

Super Moderatör
    Nereden
    By Bosphorus (İSTANBUL)

sorun empedans uygunluğunun sağlanmaması.. herkesin ortak kanaati de bu zaten

forum üyesi

şimdi arkadaşlar empedans deyip geçmeyelim bir çok kaynağı var bunun kullandığı kondansatörlerden bile kaynaklanabilir hele hele enstruman anfilerinde potansiyometrenin önemini bilenler vardır vakti zamanında bojidarda çalıştığım zaman aynı olay başıma gelmişti

forum üyesi

link ölmüş biri eklerse ve bana öm atarsa çok sevinirim tekrar uğraşmaya üşendim denemek istiyorum teşekkürler

özel üye
    Nereden
    Gonya

eğer devre boştayken dip gürültüsü meydana geliyorsa 7815 7915 leri beslemek için 2x18v ac trafo kullanın....

forum üyesi

arkadaşlar link ölmüş acaba baskı devresini verebilecek arkadaş varmı

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)