Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    a-normal
    Nereden
    elazığ

Standart tda1562 hakkında soru

2 kanal tda1562 devrem var arabaya takmayı planlıyorum ancak 1 adet 25cm çapında bazooka tipi kabinli pioneer subwooferim var. tda 1562 devresinin 1 kanalına 1 adet midbass diğerine de crossover kullanmadan subwooferimi bağlasam bass seslerde bozulma olurmu ayrıca bu devre ile fabrikasyon oto amplifikatörleri kadar olmasa da tatmin edici bass sesler elde edilebilir mi? yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

Standart Cevap: tda1562 hakkında soru

eğer piyasadaki oto anfilerinde olduğu gibi durum bass istiyorsan aşadaki 1. devrenin çıkışını 2. devrenin girişine ver. 2. devrenin çıkışını anfiye bağla. birinci devre jbl oto anfi devresinin bass boost (bass yükselteci) devresidir. ikinci devre ise 20Hz ile 200Hz arası subwoofer filitre devresidir. ikinci devredeki stereo pot ile istediğin frekansı ayarlıya bilirsin devreyi ben kendim denedim gerçek bir durum bass veriyor. tabi müzikteki diyer sesler azalıyor. ama tabiki bu devreler simetrik beslemeli olduğu için birde 12v -> 2x15v veren dc/dc konverter devresi yapman lağzım.

1.devre

2.devre

konvertör devresi

a-normal
    Nereden
    elazığ

bobin sarma becerim olmadığından başka bişi denemek istiyorum bir makalede opmap beslemelerinin illa simetrik olması gerekmediği yani ben opampın (-) ucuna gnd versem olurmu veya tek beslemeyi simetriğe çeviren devrem var yani 14.4 voltu +-7.2 volta dönüştürüyor bu voltaj bu devreler için yeterlimidir?

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

sen tek kaynaktan simetrik besleme devresini kullan gayet güzel çalışır

a-normal
    Nereden
    elazığ

isa_olcer ustam sağolasın sanırım verdiğin şema imzandaki kayan yazıdaki sitedeki devre ben de dedim bari otlakçılık olmasın ayak işlerini de ben yapayım dedim baskı devresini çizdim ares7.1 de bahsi geçen tek kaynaktan simetrik besleme çeviriciyi şemayı bulabilirsem eklerim

not:baskı devre şeması denenmedi yapmadan önce bi göz gezdirmenizi tavsiye ederim buyrun şema:

http://rapidshare.com/files/13440460..._bass.LYT.html

a-normal
    Nereden
    elazığ

hocam yalnız bu devreyi çalıştıramadım ben? şemada bir ata olabilir mi? hiç ses gelmemeye başladı devreden

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

sendediğim gibi 4. nolu bacağı direk + değilde 10k ile bağladıysan sorun olmaması gerekiyor. ben öyle yaptım bu devreyi yapalı 2 yıl oluyor hala çalışıyor. devreni görmeden buradan senin devrenin neresinde hata olabileceğini bilemem

a-normal
    Nereden
    elazığ

valla hocam 10k yı bağlamadım devre zaten karman çorman pertinaksa kurdum deneme için 10k yı birdaha deneyip tekrar cevap yazayım bir de otoda kullanmak için 1562 ile birlikte kullanmak uygun mudur rezil olmayalım ben filtre olmadan denedim tatmin edici bir sonuç yok. baslar iyi ama tam istediğim gibi değil

İmalatcı
    Nereden
    ÇORUM

şimdi arba içinde çok güzel bass alırsın fakat 70wattla arbanın içinde cadde gezerken kaldırımdaki kişilerde duysun diyorsan tda1562 ile biraz zor

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)