devre güzel mert arkadaşım bende yapıyorum devreyi bitti sayılır moslar kaldı takılacak devrede 6 şar çift mos kullanacağım ayrıca devrenin sükünet akımını nasıl yaptın yaptınsa eğer,bazı forumlarda sükünet akımı çok önemli bu devrede diyorlar
elimde hazır 400w trafo vardı ben 300w yaptım.
http://rapidshare.com/files/28784644/300w1.LYT.html
Konu mert53 tarafından (29.Mayıs.2007 Saat 18:24 ) değiştirilmiştir.
devre güzel mert arkadaşım bende yapıyorum devreyi bitti sayılır moslar kaldı takılacak devrede 6 şar çift mos kullanacağım ayrıca devrenin sükünet akımını nasıl yaptın yaptınsa eğer,bazı forumlarda sükünet akımı çok önemli bu devrede diyorlar
10ma ile 30ma arası çıkışa hop bağlı iken.
mert az değilmi o akımmert53 Nickli Üyeden Alıntı
![]()
peki mert sükünet akımını tam olarak ayarladığımızı nasıl anlıyacağız,birde ben mosfet olarak ırfp250 ve ırfp9240 kullanıyorum ilk denemede birer çift mos takacağım sonra bir sorun yaşamazsam arttıracağım sükünet akımı moslar artınca değişir dimi,yani mosları arttırınca tekrar ayar gerek vede tam olarak sen nasıl ayar yaptın anlatırsan çok iyi olur
valla ben ilk denememde 200ma ölçtüm ama mosfetin biri arızalı olduğundan fazla akım çekiyormuş onu çıkarınca değer 10ma e düştü zaten o değerin altındaki değeri alet göstermiyor alette sadece 0,01 yazıyor küsüratı yok 15 ve üzerinde 0,02 oluyor ilk çalıştırmanızda tavsiyem potu tam orta değerinde ayarlayın çok kapalı olursa sorun yok ama açık olursa 1 er mosfetleri hemen yakıyor o yüzden dikkat edin 8 mosfeti yakamıyormuş dediklerine göre. ama ben yaktımhadi onuda geçtim. şimdi devre canavar gibi çalışıyor tek bir mosfeti eksik. birde 1 er mosfetle denerken etli bir soğutucu kullanın ve fazla yüklenmeyin. onlarda hemen yanıyor.
saol dostum bu bilgiler ışığı altında devreyi denerim benim korkum devrede ırfp250 ve ırfp9250 olması bacak bağlantıları falan aynı ama ırfp250 ırfp9240 tan daha güçlü ve iç dirençleri farklı sanırım orada bir sorun kaynaklanır belki diyorum
devrenin orjinal mosfetleri ırfpler zaten değil sonrada uygulama yapılmış 2sj ve 2sk serisiydi yanlış hatırlamıyorsam tanesi 15 ytl, ırfpler 2 ytl fark bu. ırfp250 çok ısınıyor benim fark ettiğim.
mert akadaşım devreyi denedim bu gün ama bir sorun var,devrede ses çok az yükseltiliyor ve distirsiyon çok faz la ama ben devrede 2x35v dc kullandım bundan olabileceğini tahmin ediyorum zaten devrenin trafosunu almadım evde olan ufak bir trafo ile çalışacakmı diye denedim büyük ihtimalle bundandır,birde ses girişinde 6,8Uf lik kondansatör var kutupları belli dill ben kutuplu kullandım ve - ucunu devreye verdim bundanda olabilir diyorum,birde aşağıdaki mje340 ın önündeki 0,47Uf lik kondansatöründe + sını yukarı verdim yardımcı olabilirsen çok sevinirim vede sen devreyi kaç v dc ile besledin
Konu hacı tarafından (15.Ağustos.2007 Saat 21:03 ) değiştirilmiştir.
birkere 0.47 ler ve diğer giriş kondları aslında kutupsuz olacak
0.47 yerinde 470 nf kullan girişede 2,2 uf kutuplu tak + sını devreyer ver. devreye simetrik 75v verdim sorunsuz çalışıyor.sukunet akımını doğru ayarlamanı tavsiye ederim.
bekliyoruz seni dostum
mert arkadaşım kondansatör değişikliklerini yaptım beslemeyide 2x70v yaptım ama sonuç pek farketmedi ses biraz yükseldi ama distirsiyon hala var seste bir bozukluk var trinpot da pek fazla değiştirmiyor ses kalitesini acaba trafonun w değeri düşük olduğundanmı büyük ihtimalle ondandırki seste arada bir gidip gelmeler oluyor.birde sen bana 0,47Uf yerine 470n tak dedin ama açık şemada 470p diyor acaba ondanda olabilirmi 470pf mı olacak o kondansatör
Konu hacı tarafından (20.Ağustos.2007 Saat 20:58 ) değiştirilmiştir.
ben 14 mosfet yaktıktamn sonra bütün mosfetli devreleri klemensli yapıyorum. sende mosfetleri değiştir.kanımca havya topraklamalı değilse hemen bozuyor sahte ırfpleri.
2 şer tane mos kullandım havya topraklı mosları 1er kere söktüm tekrara taktım biraz ısındılar devrede zaten çalışırken 250 ler ısınıyor 9240 lar pek fazla ısınmıyor
Konu hacı tarafından (20.Ağustos.2007 Saat 21:00 ) değiştirilmiştir.
mert dostum senin dediğin gibi 0,47Uf lık kondansatörü 470nf yaptım ama açık şemada 470 pf yazıyor pf yoksa nf olacak
MONTAJI AÇIK ŞEMAYA GÖRE YAP.İŞTEYİM BAKAMIYORUM
geri döndüm arık buralardayım buda anfinin resimleri çalışıyor ve en ufak uğultu yok. sadece pre anfi ve ton kontrol şart yapacaklara ön bilgi olsun.
![]()
mert gerçeken güzel olmuş eline sağlık mosları klemensle takma güzel fikir moslar bozulunca sökerken plakete hasar oluyo emeğine sağlık
lehimlerken mos lar hemen yanıyordu bozuluyordu o yüzden bende böyle bir yola başvurdum. ayrıca değiştirmek çok kolay oluyor.
valla nebiliyim hasan ilk aldığım bütün moslar çöpe gitti. sanırım orjinal diye adilerini satıyorlar. kimseye güven olmuyor. malzemeciden orjinal stk4191 istedim 8,5$ dedi, sahteye 5,5$ dediler. sahte gönderip orjinal parası aldı. kargo ile isteyincede böyle durum oldu. yüz yüze görüşünce yapamıyorlar.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)