arkadaslar TDA1562Q kac TL bılenınızz war mı??
Baskı Devresi:
![]()
Üstten Görünüş :
![]()
Şema :
Bitmiş Hali :
Download : http://rapidshare.com/files/30051489...1562Q.rar.html
Test Videosu :
http://www.youtube.com/v/c5FQaOY2l4Y
Not : Alıntıdır
Konu profahmet tarafından (23.Mayıs.2009 Saat 18:15 ) değiştirilmiştir.
arkadaslar TDA1562Q kac TL bılenınızz war mı??
8tl ile 10tl arasında degişiyor dostum.
saqol kardes
----------
bide arkadaslar 4700 uf yazmısınız condansatör e V ı fark edr mı??
devre 12 volt ile besleniyor 16 volt taksan yeterli kardeş...
kardessana zahmet malzeme lıstesını bı koya bılırmısın ben yenıyımde elektronıkte
![]()
gördüklerim bunlar
6 adet....100nF kondansatör
6 adet....4700uF 16 volt kondansatör
2 adet....10uF 16volt kondansatör
2 adet....4,7K ohm direnç
2 adet....15K ohm direnç
1 adet....1K ohm direnç
1 adet....470K ohm direnç
1 adet....LED
1 adet....4,7uF 16 volt kondansatör.
saqol kardes![]()
önemli değil.
----------
2 tanede entegre vardı![]()
ikiside dogru üsteki alt görünüşü alt resimdekide üst görünüşü kardeş
70 watt anfi 12 voltlamı besleniyor ? :S
ewt.ama 70 watı 12 voltda tabiki alamazsın.ben bu entegreyi sınırlarına kadar zorladım.(veyada zorlayamadım)55 watın üstüne çıkamadım.
watt ölçümünü nasıl yapıyorsunuz?
ben anfinin beslemesine seri ampermetre ve parelel voltmetre bağladım.besleme gerilimim 16 volt idi.çektiğim akım ise 3,5 amper idi.
W=I.V =3,5*16= 56watt.
kardeş bende öle düşündüm ama bu çektigi amperden wattı buluyorsun sen bu yükselteç bi amplifikatör elbet çektigi wattdan daha yüksek bi watt üretecek...
yanlısın var selocum.eğer
1-)sen anfiden tam güç elde etmek istersen etıyorum 40 watt lık anfiden bunu 55-60 watt la beslmelisin.(ama kesin 60 trafolar %60 verimle çalışır o zaman 100 watylık trafo 60 watt verir.)
2-)entegre ısındıkça üzerinde güç harcanır ve çekilen akım artar bu seni yanıltmasın.
3-)hiç bir alet çektiği güçden fazlasını veremez.nedeni ise hiç bir alet %100 vermle çalışmaz.
----------
vede anfi yükseltme yaparken beslemek için kullandığın kaynakdan besleniyor. sen 20 watt lık bi kaynak verirsen bu anfi nasıl 20 watın üstünde güç üretsin.
selam hasan araba teyipleri için tasarlanan bir entegre 4 ohmluk hoparlör bağlıyken denilimiş (şemasında 4 ohm diye belirtilmiş) araba akülerinin amperi genelde 80-120A olmakta trafo olarak dünürsek kaç w'a karşılık gelir.
Misal 250veya500w trafoyla beslendiğinde 4 ohm hoparlörler takılıyken son seste çekilen akım artacağından senin dediğin formülle hesaplarsak firmanın şemada gösterdiği değerler de wattı çıkar.
TDA firması şema anlatımında kullanacağın değerleri ve alınacak verileri gösteriyor.
böyle büyük bir firmanın yanıltıcı ve ya hatalı bir bilgi vereceğini sanmam.
bana göre hatalı uygulamalardan dolayı çoğu kişi parçaların gerçek performansını ortaya çıkaramıyor.
bak şöle düşün.datashett ler ürünün satılabilmesi için hazırlanmış şeylerdir.adam ürününü ne kadar kabartırsa o kadar satış yapar.ben demiyorum 55 wattın üstüne çıkamazsınız diye.elbetde çıkarsınız.ama belirtilen 70 watt max değerdir.entegre 100C de iken nasıl 70 watt versin.üstelik 60 dereceden sonra her bir sıcaklıkda 1 er watt düşüm oluyor.buda datashett de mevcut.akü olayına gelince ister 60 amper olsun ister 100 ampoer olsun.devreniz ne kadar güç isterse o kadarını alır.akü bütün gücünü devreye vrmez.
araba da. max.voltaj 14,4 olur çalışdığı zaman.ben hatta 16 volt da besledim.taktığım hop.4 ohm araba hop. leriydi.ama dediğim gibi siz belki daha yüksek güçlere çıkarsınız.besleme devrem 10 amper idi.
Sormamdaki amaç çoğu bu mesleği seven meraklı arkadaşlar genelde anfi devreleriyla daha çok ilgileniyorlar. bir şema buldukların da hemen uygulamaya geçip elerindeki malzemeleri kullanıp(adaptör-hoparlör-transistör vs) devreyi uyguluyor.
Elinde 4 ohm hopalörü yok ,8 ohm luk hopallörle deneyip,üstün de yazan watt ne kadar gerçekçi o da bilinmez.(made in CHINA geneli. iyi olanlarda var) devrenin çekeçeği akıma bakmıyor,anlamıyor. elindeki 1-2A adaptörle birşeyler yapmaya çalışıyor.
Kimisi çalıştırabiliyor,kimisi yerinde kullanamadığı,yanlış bağladığı malzemenin azizliğiyle hüsran olup ,hevesleri kırılıyor. böyle durumlarla da az karşılaşmalarını istediğimden sordum.
önemnli değil.sanuçda burası forum.tabiki soracaksın.
ya dogrudur 55 watt alabilir ama şunu asla unutmayın bir anfiye beslemesi ona gerekli saglaya bilecegimi akım anfiye uygun bir hoparlör sürmek anfinin verimini artırır ve anfi hiç bir devreye benzemez anfiye ne verir isen onu alırsın hoparlör aldım ben geçen saglam bişiye benziyordu 500 watt speak 250 watt rms yazıyor ama gel gelelim 50 watt ben kötü dedigim bir hoparlör var onun kadar da ses vermiyor ha güçlü verir isen zaten anfin kaldırmaz hop. demek istedigim seçeçgimiz hop olsun besleme kaynagı olsun ne kadar uygun ve anfiye idealini seçersek o kadar verim alırız.
araçta 70W ın hepsini alabiliriz herhalde aküden 480A çekebildiğimize göre![]()
Benim, şehit askerim sen ölmedin aslaaa. Vatanın dağlarına ismin yazıldı kanla.
Sana silah çeken el kırılacaktır bir gün. Bu, dünyadan edilecektir sürgün.
Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez..
![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)