Sayfa 1 Toplam 2 Sayfadan 12 SonuncuSonuncu
Toplam 50 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 25 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi
    Nereden
    aydın

Standart tda 7294 100 watt (besleme farklı)

arkadaşlar aşağıda verdiğim anfi devresini bu tip beslemeyle(gerilim değerlerini dikkate almayınız) çok rahat bir şekilde çalıştırabilirsiniz. şahsen kendim yeni yaptım denedım şu an kullanmaktayım. inanınkı pişman olmassınız. yanı demek istediğim simetrik trafo alacam diğe uğraşmayın. elinizde bole bi trafo varsa mutlaka yapın ( kullandığım trafo 30v 90 watt ) çok rahat yetiyor. yalnız kapasiteleri biraz fazla koymanız gerekıo ama ben iki tane 6800 mf koydum yetiyor..

simetrik besleme
    tda 7294

Azimli
    Nereden
    Konya

Standart Ce: tda 7294 100 watt (besleme farklı)

Kardeş ben zaten Lm3886 ' ımı böle besliyom .... Bi sorun yok... ama beslemedeki condansatörleri ben 10.000 uF 100 V kullandım 4 tane.... Miss gibi kullanıyom hiç bir sorun yaşamadım şimdiye kadar !!! iii çalısmalar...

forum üyesi
    Nereden
    aydın

doğrudur akmeşe ben bu zaman a kadar hiç simetrik trafo almak istemedim dolayısıyla simetrik le çalışan anfileride yapasım gelmıyordu. ama bole bi besleme şeklini buldum forumdan dikkatimi çekti. sordum arkadaşlara olur dediler fakat dediğin gibi kond. leri yüksek tutmaya çalış dediler ve ole yaptım şu anda tda 7294 hiç sorunsuz birşekilde kullanıyorum. bende lm3886 yı bulsaydım onu yapacaktım..

tehlike
    misafir

Talking Ce: tda 7294 100 watt (besleme farklı)

Bu tda 7294 ün baskıdevre ve şemasını bir linkte verirsen sevinirim...ses kalitesi nasıl herkes bişiy sölüyor bu entegre hakkında insan tereddütte kalıyor
    Konu tehlike tarafından (17.Haziran.2007 Saat 15:04 ) değiştirilmiştir.

Azimli
    Nereden
    Konya

Alıntı tehlike Nickli Üyeden Alıntı
    Bu tda 7294 ün baskıdevre ve şemasını bir linkte verirsen sevinirim...ses kalitesi nasıl herkes bişiy sölüyor bu entegre hakkında insan tereddütte kalıyor
    Buyur Kardeş Dosyanın içerisinde baskı devresi + yerleşim planı mevcut...

http://rapidshare.com/files/37724665...ifier.zip.html

Kardeş entegrenin ses kalitesini sorarsan ben çok memnunum ....öle forumlarda entegreyi kötüleyen çok kişi olmuş takma onları adam devreyi yapmadan entegrenin sesi hakkında yorum yapıyo....Entegreyi kötülüyo ...Ben bu Tda7294 ü 200 w olarak köprülenmiş halini kullanıyom... entegreden de çok memnunum... hemde devrenin maliyeti az vede ses kalitesi çok güzel... yapacaksan tavsiye ederim yapmanı kardeş... iii çalısmalar !!!
    Eklenen Dosyalar Eklenen Dosyalar
    Konu profahmet tarafından (06.Şubat.2010 Saat 09:35 ) değiştirilmiştir.

lock
    misafir

kardeş simetrik besleme katında bağlantı hatası var. Ground ( yani toprak) yanlış yerde. GND yi bağladığın kısma (- Vcc) yi bağlayıp, İki kondansatörü seri olarak (+Vcc) ve (-Vcc) arasına birleştireceksin ve kondansatörlerin her ikisinin birleştiği bacak senin gnd bacağın olacak. TDA 7294 bencede güzel anfi yapmak isteyenlere tavsiye ederim.

ELEKTRONİK ÖĞRETMENİ

emeğine sağlık

tehlike
    misafir

Evet kaliteli bir devreye benziyor ama bence STK nın kalitesini tutacağını zannetmiyorum...

forum üyesi

selam arkadslar yardım ben sızın su resımdekı sımetrık beslemeyı yaptım ...gırıs 16,6 volt cıkıs sımetrık oldu ama 2x 7.2 oldu bunu 12 volta cıkarmak ıcın ne yapmalıyımyanı normalmı 16,6 volttan 7,2 volta dusmesı..2x7,2 volt..

forum üyesi
    Nereden
    aydın

Alıntı lock Nickli Üyeden Alıntı
    kardeş simetrik besleme katında bağlantı hatası var. Ground ( yani toprak) yanlış yerde. GND yi bağladığın kısma (- Vcc) yi bağlayıp, İki kondansatörü seri olarak (+Vcc) ve (-Vcc) arasına birleştireceksin ve kondansatörlerin her ikisinin birleştiği bacak senin gnd bacağın olacak. TDA 7294 bencede güzel anfi yapmak isteyenlere tavsiye ederim.

lock bunun bağlantı şekli doğru bu tip besleme ile akmeşe sanırım lm 3886 yı besliyormuş oda güzel bir entegredir. ama bunun neresinde yanlış var anlayamadım... aşağıda verdiğim şemaya göre yaparsan çok iyi verim alırsın.

arkadaşlar ayrıca şunu söyliyeyim anfiyi yapmadan yorum yapanlar arkadaşların kafasını karıştırıyor. bunlara hiç aldırış etmeyin ben çok memnunum.. üstelik besleme katında 2 adet 6800 mf kondansatör kullanıyorum ama anfiin sesi çok mükemmel çıkıyor inanın ki elinizde böyle bir trafo varsa (benim kullandığım 30v 90w) hiç ikilemde kalmadan yapın derim bana teşekkür bile edersiniz yani neyse kısacası siz başkalırın dediğine aldırış etmeden yapın derim.. yaptıktan sonra da yorumlarınızı bekliyorum.. herkese kolay gelsin
    Konu karahamza tarafından (20.Haziran.2007 Saat 01:37 ) değiştirilmiştir.

lock
    misafir

karahamza kardeşim tda 7294 lü anfiyi bende yaptım ve ses kalitesi oldukça iyi. ben o gün besleme katını incelediğimde farklı bağlantı şeklini düşünmüştüm. Ama sonra senin verdiğin resimdeki bağlantının da sonradan doğru olduğunu gördüm. fakat müsait olamadığım için yazamadım.ben şuan 500watt anfi kullanıyorum. besleme 2x50 volt ve 7 amper bu devreyi cd rom kutusu içine sığdırarak PC ye taktım. yakın zamanda onu sizlerle paylaşacağım.

Azimli
    Nereden
    Konya

Kara hamza kardeşim ordaki 6800 uF ların yerine 10.000uF kullanırsan daha sağlıklı olur...sen normal simetrik çıkıslı trafo kullanmadıgında suan resimde görünen dogrultmaç yarım dalga yarım dalga dogrultmac sekli oldugundan besleme katındaki kondansatörleri yüksek tutmanda fayda var mesala 4700uF kullanıyorsan ....10.000uF takman gerekir ....Çünkü sen güç amplifikatörü sürdügün için amplifikatör yüke binince seste parazitlemeler olacaktır .... sükunet halinde şebeke paraziti olmasa bile devre yüke bindiği zaman bozulmalar olacaktır... Kendim bizzat yasadım... Saygılar !!!
    Konu akmese451 tarafından (21.Haziran.2007 Saat 08:33 ) değiştirilmiştir.

forum üyesi
    Nereden
    aydın

Alıntı shawin Nickli Üyeden Alıntı
    selam arkadslar yardım ben sızın su resımdekı sımetrık beslemeyı yaptım ...gırıs 16,6 volt cıkıs sımetrık oldu ama 2x 7.2 oldu bunu 12 volta cıkarmak ıcın ne yapmalıyımyanı normalmı 16,6 volttan 7,2 volta dusmesı..2x7,2 volt..

shawin sen onu diyottan sonra ölçmüşsündür.ondan dolayı düşük çıkar. sen onun çıkışlarına bide yüksek kapasiteli kondansatörler koy. ondan sonra ölç bide. ama ne çalıştıracağını söylersen belki yardımcı olabiliriz.
    kapasiteleri yüksek tutabilirsen iyi olur.benim 30v trafo oldu 2*40dcv. yani sonuçta çok iyi ama 10000mf lık kapasite bulabilirsem onları takcam.
    Konu karahamza tarafından (21.Haziran.2007 Saat 17:21 ) değiştirilmiştir.

tehlike
    misafir

Talking Ce: tda 7294 100 watt (besleme farklı)

Evet dostum Kondansatörleri çok büyük koyman lazım çünki tek trafo ile (yani iki uçlu trafo ile) simetrik beslemede diyotlar yarım dalga doğrultmaç olarak çalışıyor... Kondansatörleri çok büyük kullanırsan bu açığı kapatabilirsin... Mesela 10000Mf kullanman en iyisi...Ve trafonun çıkışı 24 voltsa bu şu şekilde olur +12 0 -12 volt olur... İnşallah yardımcı olabilmişimdir...

forum üyesi

s.a arkadasalar yardımlarınız ıcın tesekkurler benim sımetrık aramamdakı amac tda 7375 ıle 2x35w lık anfıyı yapmak ıstememdır.onun ıcın bendekı 16,6 v luk trafoyu sımetrık yapmaya calısıyrum.sımdı ben dıyotların cıkısna kondansator baglamadım henuz ama dedgıgım gb cıkıs sımetrık oldu ama 2x7,2 volt bana sımdı bu 7,2 voltu nasıl en az 12 volt max 16 volta nasıl cıkaracagım bunu acıklayabılırmısınız.yanı en az kac uf lık kondansator kullanmalıyım sımdıden tesekkurler.
    Konu shawin tarafından (21.Haziran.2007 Saat 18:37 ) değiştirilmiştir.

forum üyesi
    Nereden
    aydın

shawın kondansatör bağlamadım diyorsun işte çıkışlarına kondansatör bağlayıp da denemeyi neden düşünmüyorsun... bide kondansatörleri bağla bakalım nasıl olcak çıkışlar
    diyottan sonrada simetrik alırsın ama düşük alırsın kapasite koyman gerekıo.

forum üyesi

tesekkurler karahamza kardes ona kondansator baglayacagım ama sımdı elımde power supply war onunla ugrasıyorum...yardımların ıcın tesekkurler.

forum üyesi
    Nereden
    aydın

önemli değil arkadaşım bilgiler paylaştıkça değer kazanır.. mutlaka diyot uçlarına kondansatör bağlarsan yükselecektir. yapınca sonucu buraya bildirsen sevinirim.kolay gelsin

forum üyesi

pekı konsansatorlerı kac volttluk almalıyım cunku suan 7,2 ben 12 luk almayı dusunuyrm olurmu ayrıca kac uf lık olmalı en az yanı ona gore alayım 12/?

forum üyesi
    Nereden
    aydın

16 v olabilir ama şunuda söyleyeyim belki gerilim anfiyi çalıştırman için yetmeyebilir. belki düşük güçlü anfi yaparsan belki olabilir ama 7375 e yetmeyebilir onu baştan söyleyeyim.. sen ne yapacağını yeni söylediğin için ben de bu cvb ı şimdi vermek zorunda kaldım... sen istersen gene bu beslemeyi yapda buna www.alldatasheet.com sitesinden entegrelere bak ordan belkı uygun olanları bulabılırsın..kolay gelsin..
    Konu karahamza tarafından (21.Haziran.2007 Saat 23:01 ) değiştirilmiştir.

tehlike
    misafir

Shawin kardeş kondansatör bağla 7.2 voltluk gerilimin yaklaşık 12 volt olacaktır... Ama 6800mf yada 10000mf 35 volt kullan emin ol 12volta çıkacaktır...Zaten anfi için yüksek kapasiteli kondansatör kullanman lazımm...

forum üyesi
    Nereden
    aydın

shawın kusura bakma ben tda 7375 in datasheet ini incelemeden yorum yapmışım.. sanırım bu diyot çıkışlarında 7 volt civarı ölçtüğün besleme devresi varya onun çıkışlarına 6800mf veya 10000mf koyarsan sanırım iyi bir şekilde çalıştırırsın kolay gelsin..

Azimli
    Nereden
    Konya

Alıntı shawin Nickli Üyeden Alıntı
    s.a arkadasalar yardımlarınız ıcın tesekkurler benim sımetrık aramamdakı amac tda 7375 ıle 2x35w lık anfıyı yapmak ıstememdır.onun ıcın bendekı 16,6 v luk trafoyu sımetrık yapmaya calısıyrum.sımdı ben dıyotların cıkısna kondansator baglamadım henuz ama dedgıgım gb cıkıs sımetrık oldu ama 2x7,2 volt bana sımdı bu 7,2 voltu nasıl en az 12 volt max 16 volta nasıl cıkaracagım bunu acıklayabılırmısınız.yanı en az kac uf lık kondansator kullanmalıyım sımdıden tesekkurler.
    Kardeş bir kere tda7375 simetrik besleme değil bende kullanıyom suan normal 16 V dc ile besliyom normal 90W lık trafo... sen neden simetrikle beslemeye çalısıyon anlamadım...

forum üyesi

s.a haklısın sımetrık degıla ama ben 2x35 yerıne 4 x35 yanı 2 adet yapmayı dusunuyrm elımde de 16,6 v cıkıslı trafo war onun ıcın cabalıyrm ayrıca dewreyı kullnıyorsan ban bıraz bılgı werırsın yanı ses kalıtesı we ısınma olayından bahsedermısın...

Azimli
    Nereden
    Konya

Kardeş devrede fazla öle ısınma yok ...Ses kalitesi güzel...Bassları baya dolgun veriyo devre... yapmanı tavsiye ederim...Ev için cok uygun ...Ben Tda1562 ile beraber kullanıyorum çok güzel 2+1 oluyor.... !!!

TDA7375 = 2X35 W

TDA7375A = 2X37 W

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)