Toplam 9 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 9 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart Gitar Amfisi (Yardım)

Merhabalar.. Arkadaşlar ben bi gitar anfisi yapmak istiyorum.. Sitedeki Gitar pre Anfi Konusundaki devreyi kullanacak olursak önüne nasıl bir amfi devresi eklemeliyim.. Amacım Resimde verdiğim Hoparlörü bağlamak.. Elimde bu hoparlörden iki tane var olursa ikisinide bağlamak istiyorum..
    İyi verim alabileceğim bi amfi yapmak istiyorum yardımlarınızı bekliyorum.. Benim için önemli arkadaşlar.. Şimdiden yardım edicek arkadaşlara teşekkürler..

super Moderator
    Nereden
    İstanbul

Standart Cevap: Gitar Amfisi (Yardım)

hoparlörlerin gücü ve empedansı kaç gitar mono çıkışlıdır 2 hoparlörü anca birbirine paralel bağlarsı

bu arada onları satmayı düşünürmüsün

forum üyesi

satmayı düşünmüyorum kullanacam tam olarak hoparlörlerin gücü ve empedansı kaç bilmiyorum.. Elektronik okuyorum bende okulda hocama sordum Elektronik devre kitabından 2x44w tda15... bi devre verdi onun baski devresini cıkardık bide gitar pre anfi baski devresini cıkardık yakın zamanda deneyeceğiz bakalım ne olacak

super Moderator
    Nereden
    İstanbul

bence o kolonlor dediğin entegre ile harcanmış olur neredeyse 150 200 watt var gibi onlar

forum üyesi

bilmiyorum daha malzemeleri almadım zaten bişey yok henüz ortada daha araştırıyorumda.
    Okulda daha önce aynı devre ile benzer büyüklükteki iki kolon bağlanmıştı ses iyiydi.. Hocam kaldıdır bangır bangır ses veriyo onlar falan dedi ama bakacaz bakalım.. Bu pre anfide uyum sağlayacak ve olacak bi devre arıyorum daha işte belki başka bi amfi devresi deneyebilirimde henüz bişeye başlamadım sadece baski devreleri cıkardım..

forum üyesi
    Nereden
    istanbul

dostum. gitar anfisi için sana TDA7294 öneririm. hem ucuz hemde verimli bir entegre ve gitar anfisi olarak kullanılmaya çok uygun.

super Moderator
    Nereden
    İstanbul

öneriye açıksın heralde kardeş o zaman lm3886 derim başka bir şey demem şu anda bence en temiz ses veren entegre bu ayrıca içinde birçok koruma mevcut(ısıl koruma gibi) gücüde 68watt, hatta o kabinler bende olsa 2 tane lm3886yı köprüler tek kolana öyle girerim

forum üyesi

Önerilerinizi tabiki bekliyorum arkadaşlar sonucta bu konuyu acma sebebim bu zaten.. konumun Gitar Amfisi(Yardım) ve ilk msjımda bunu belirttim zaten ne önerirsiniz diye.. okulda hocam tda1554 önermişti ama daha bişey yapmış değilim zaten.. Bi kaç hafta içinde bitirmem gerek aslında.. Elinde önerdiğiniz devre hakkında şema ve baski devre varsa upload ederseniz kullanabilirim bahsettiğin gibi iki devreyi köprüleyip kullanılabilir tabi.. Amacım yüksek bi ses wattı elde etmek. Elimde bu hoparlör kabininden 2 tane var yane ikisinide bağlayabileceğim Yüksek verim alabileceğim Gitarda uyum sağlayabilecek bi devreye ihtiyacım var ve konuyu acma amacımda budur zaten.. Yardımlarınızı bekliyorum.
    Devreler baski devreli olursa daha rahat yaparım arkadaşlar.. Her iki kolonuda bağlayabilirim yada tek kolon bağlayıp düzgün ses alabileceğim bişey lazım işte uzun lafın kısası bu.. Sitedeki gitar pre amfiyide kullanmayı düşünüyorum önüne.. Tüm bu yapacaklarımda yardımcı olursanırz sevinirim.. Herkese şimdiden teşekkürler.. Kolay gelsin..

forum üyesi

Slm hodja lar ben 50 watt lık gitar anfisi yapcam ama devre şeması lazım bana bu konuda yardımcı olabilirmisiniz .. Olursanız sevinirim saygılarımla
    bu arada tda071 mi yoksa lm3886 mı kullanayım beni bilgilendirirseniz sevinirim bu arada emege saygı !!!
    Konu ahmet_ tarafından (17.Haziran.2009 Saat 18:01 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)