titresimle yapabilirsin oto alarm daki titresim sensörlerinden al bitane onunlan yap aklima gelen ilk bu parcacilarda vardir kesin
arkadaşlar bana ses'e duyarlı led devresi lazım yani bas vurunca led yanacak ancak sesi mikrofondan almalı elinde böyle bi devre olan varsa koyabilirmi yanlız vumetre devresi deyil sağdece bas seslerde yanacak
titresimle yapabilirsin oto alarm daki titresim sensörlerinden al bitane onunlan yap aklima gelen ilk bu parcacilarda vardir kesin
valla böyle bişey olurmuki bizde bi ara hurdaya çıkmış araba alarmı falan vardı bu sensörler etrafı siyah lastik kaplı içinde tiz hoparlörlerinin içindeki gibi ince bir hoparlör olan şeylermi
tamircilere sor alirsin onlardan bi tane benim yapacagim sekil böyle olurdu: titresim sensörünü subwoore yerlestirirtim her titresimde o sinyali almaya bakardim yalniz titresimin cikisindaki deger önemli ne veriyor cikista onuda bilmek gerekiyor ben böyle bi yol izlerdim baska aklima gelen birsey yok
arkadaşım bunun için lm 3914 adlı entegreyi kullanabilirsin gerçekten güzel sonuç verio
saygılarımla
şemasını koyabilirmisin varsa
mic yerine dinamik mikrofon kullanılacak örneğin bir kulaklık hoparlörü bu içi görebilir. tda7050 yapımı basit bir preamplifikatör entegresidir 1n4001 diyotu ve 220uF lik kondansatör filtre amacıyla kullanıldı sadece taslak için çizdim devreyi denemedim hatamız varsa affola kolay gelsin
devreler basitmiş boş bi zamanımda yaparım sağ olunyanlız mert53 arkadaşım verdiğin devrede netür mikrofon kullanılacak?
kapsitif piyasada bulabilirsin...
birkaç satır üstte çizdiğim devre çalışıyor denedim bilgilerinize...
baskı devre ektedir bu arada özür dilerim besleme max 6v olacak 12 yazmışım
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)