Merhaba Shawin...
Bahsettiğin devreden bende de var hatta eski bir anfi nin içinden sökmüştüm. Şu an kolilerden birinin içinde olsa gerek... Sen elindeki devrenin şemasını eyer çıkartarak buraya eklersen incelenerek çözüm bulunabilir...
Selametle...

merhaba arkadaslar elımde hazır bır dewre war tak calıstır modellerınden..LA4440 2X10 denıldı ama bıraz arastırınca bunun 2x6watt oldugunu gordum..
ayrıca en buyuksorun kısık seste ugultu gurultu cok fazla bunu engelemem mumkunmu yoksa dewre dırek cope mı gıdecek ama yuksek seste masaustu hoparloru ıcın yetıyor ...
Merhaba Shawin...
Bahsettiğin devreden bende de var hatta eski bir anfi nin içinden sökmüştüm. Şu an kolilerden birinin içinde olsa gerek... Sen elindeki devrenin şemasını eyer çıkartarak buraya eklersen incelenerek çözüm bulunabilir...
Selametle...
ne entegreymiş beeee.
bahsedilen devreden bendede var, bende 2x10 diye biliyorum. ama hiç datasheet ini incelemedim. zaten onu yaptığım zamanlarda biryerlerden şema bulur yapardık internet datasheet falan bilmezdik. neyse gelelim probleme; bence problem senin sinyal kablonda yada beslemende! bunu anlamak için hoperlörler bağlıyken sinyal kablolarını sök gürültü devam ediyormu bak. eğer etmiyorsa problem kablodadır. eğer ediyorsa ozaman bir aküyle yada bilgisayar power supply le deneme yap beslemen problemli olabilir. başka bişey olması nerdeyse imkansız çünkü 5-10 tane pasif malzemevar devrede.

arkadaslar tesekkurler dedıgınızı yaptım.sorun beslemed cıktı.suana ses ıyı masa ustu hoparloru ıcın yeter ıs sımdılık tabıkıı...ama sımdı son ıstegımben bu dewreye nasıl pot baglarım we kac k lık olmalıı...yanı hangı ayaklara baglaman gerektını soylersenız sewınırım.2x10 pardon 2x6
olana tabıkıı.sımdıden teskkurler...
![]()
kardeş bi türlü işlerden dolayı müsait olup yazamadım. anfilerle epeyce haşır neşir olduk zamanında. bir elektronikçinin herhalde başlangıç noktasıdır anfiler. Öncelikle mutlaka power suply katındaki kondansatörün yüksek kapasitede olmalı. bu beslemeden gelen distorsiyonu filitre eder. mesela 4700uf olabilir ( tabi voltajıda besleme geriliminden fazla seçersen kondansatör sağlıklı çalışır.) Pre anfi kısmı ile arasına koaksiyel kalo kullanırsan iyi olur çevreden gelebilecek etkilerden korumuş olursun. mümkünse pre anfiyi aynı karta çıkart. farklı kanallardan besleyebilirsin. şimdilik bu kadar kolay gelsin![]()

arkadaslar cok tesekkurler ya wallhı dedım ya daha yenıyım ama sızın gıbı arkadaslar oldugu surece kendımı gelıstırmeye calısyorum.dedıklerınızı yapacam bırazdan gercekten cok tesekkurler.bu sıteyı daha da sewmeye basladım .allah razı olsun![]()

s.a arkadaslar dewredekı sorun hala dewam edıyor...potta bagladım ama sorun yınede aynıı...beslemeyıde degıstırdım kısık seste gurultusu sesını gecıyor..we sunu farkkettım yuksek sesten cok sesın kalıtesı we temızlıgı haz werıyor...ha bıde onceden kullandıgım 5+1 sıstemının dewresını actım pıyasa malı bır sıstemdı ama yetıyordu bana show 5+1 sıstemı ıcıne baktım 6 tane tda2030 kullanılmıs...yapmayı dusunuyorum cunku suana calısan modelınde ses cok temız we kalıtelı hop cıkısı 8 ohm 10 watt sızce nasıl yapmaya degermıı....ha bu arada oncekı dewre copte.onerılerınızı beklıyorum
kardeş tda 2030 entegresi gerçektende distorsiyonu çok düşük olan bir devre.( köprü bağlamadıkça) genelde bir çok ses sistemlerinin küçük uydularında ve bazı televizyon modellerine bu entegreyi anfi olarak kullanıyorlar.benim transistörlü anfilerden sonra ilk denediğim anfi buydu ve ses kalitesi o zamanlar çok hoşuma gitmişti. halen anı olarak saklarım ve ara sıra kullanıyorum. sanada tavsiye ederim. sana datasheet'ini gönderiyorum.LA4440 bende de var çok ısındığı için onu fazla tercih etmiyorum. zamanında büyük bir merakla yapmıştık. Bu arada tv hoparlörleri 8 ohm 5 watt çok iyi iş görüyor tda 2030 ile.
http://www.datasheetcatalog.com/data.../TDA2030.shtml

cok tesekkurler lock kardes wallhı ınceledım dedıgın gb hosumada gıttı.ılk ısım konya sokaktan almak.ew ıcın ıyı dedım ya sesı temız bende wardı sımdı arkadastakını acıp ınceledım.aynısından yapmayı dusunuyorum.zaten ewde yuksekseste acamıyrm ew ıcın yalnız..oto harıc...la4440 artık bıraktım kısık seste distorsiyonu sesınden daha cok..cewabın we yardımın ıcın tesekkurler.W
ilk anfi devrem la4440 idi ama ben derim ki atçöpe gitsin öle rezalet bişi görmedim ben (stk ile tanışmıştım o zamanlar)
sen bunu bidaha çekebilirmisin ya lütfen ama düzgün olsun
[line]
bide malzeme listesini ayrıca belirtirsen memnun olurum şididen teşekkürler![]()
Konu doğan_254 tarafından (18.Aralık.2008 Saat 20:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme
La4440 ısıde nasıl çagrılıyor acil lasım
isis te demek istediysen standart isiste la4440 entegre modeli yok
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)