tmm bi ara deniycem saol
220 volt girişine yani faz ile nötür'e paralel olarak 680nf 400volt kondansatör bağla birde öyle dene...
tmm bi ara deniycem saol
Selam Arkadaşlar
Diablo kardeş devreyi yapmadım ama bilgilendirmenden, sorulara cevaplarından ve yardımlarından dolayı seni takdir ve tebrik ediyorum.
Hemen hemen hiçbir soruyu cevapsız bırakmamıssın.Helal olsun valla.![]()
Teşekkür ederim saolasın, elimden ne geliyorsa buraya aktarmaya hazırım, ben bilgilerimi ve öğrendiklerimi diğer tarafa götürmeyeceğim için; en azından yaşadığım (kötü) tecrübeleri kimse yaşamasın diye elimden geleni yapıyorum, Teşekkür ederim allah razı olsun...
Çok yakın zamanda bir söyleşiye katıldığım anda duyduğum bir laf; "Başkasının hayat tecrubelerinden ders almayan kadar aciz kimse yoktur"denmişti...
S.a Kardeş gerçekten güzel bir devre. bende yaptım fakat bazı sorunlarım var.
4ohm 450 watt osawa araba hoparlörü ile deneme yapıyorum. trafom 12 v 20 watt. elimde 24 v 90 watt var. Bununla denesem bir sorun olurmu..
Hoparlörden ses çıkıyor ama az. Bilgisayarımın 10 tl lik hoparlörü daha fazla ses veriyor.
Ne yapmalıyım bu konuda yardımcı olurmusunuz?
Ton kontrol kısmı sesin azalmasına neden olabilirmi sizce? Pot ların hepsi çalışıyor.
Yardımlarınızı bekliyorum... şimdiden Allah razı olsun.
"meo53"
ve aleykümselam;
öncelikle 4 ohm 450 watt hoparlörüne örnek olarak 5 litrelik bir şişe düşün, sen o 5 litrelik şişenin içine 1 litrelik su katıyorsun ve 5 litreliğin ağırlını istiyorsun...Bu devre de öyle sen 450 watt hoparlöre 22 watt uyguluyorsun o yüzden ses çok az çıkıyor.Yani şişede su var ama 5 litre değil (hoparlörde ses var ama 450watt değil)
12volt 20watt trafo bu devreyi beslemeye yetmeyecektir onu da 20 kilo çeken eşşeğe (20watt trafona) 44kilo yük (44watt devre çıkışı) yüklüyorsun, eşşek çeker ama seni tatmin etmez...
24 volt trafon 2x12 ise tek kabloyu kullanarak şaseye de topraklama kablosunu kullanarak devreyi çalıştırabilirsin...
Ton kontrol devrenin sesine tonlama yapar içinde preamfi varsa ses arttırır ki preamfi var diye biliyorum 1036da...
devreye mikser devresi ekledim fakat mikser devresinin potları hiç ayar yapmıyor devreye sağ ve sol için iki mikser devresi kullandım bide anfinin potlarını yerinden oynattığım zaman ses kesintisi oluyor neden olabilir acaba kullandığım mikser devresi:
Sayın"sinekel" Mikser devrenizin sağlıklı çalıştığına emin olmanızı tavsiye ederim,farklı bir amfide denemenizi yani...Amfi üstündeki potlar'ı değiştirmenizi tavsiye ederim,potans yeri iletim yapmıyor anlaşılan(kalitesiz)...
doğru potlar kalitesiz olabilir anfiyi hiç bir müzik çalara bağlamıyorum sadece elektriğe bağlıyorum ama tda1554 ısınıyor ama sesi etkilemiyor bu sorun olur mu?

1554 e soğutucu bağladınmı?
soğutucu ve fan takılı ama miksere bağlıyken ısınıyor ama ses kaybı olmuyor ,anfiyi sadece kullanınca ısınma olmuyor
emeğine sağlık harika olmuş
saygılarımla
"sinekel" mikser devresini kullanmadan devreyi, ton kontrol ve mikser devresi uyuşmazlık yapıyor anlaşılan...
Forumda opamla yapılmış uygulamalar mevcut.Enteğre yapılı mikserler fazla verimli olmuyor.Tavsiyem TL 072 NE 5532 vs kullanarak yapılmış mikser devreleri.
Sen gül olda;Uğruna ötmeyen Bülbül utansın.Hz Mevlana(k.s)
lm39000 zaten opamlı değil mi?
Şu anda 2 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 2 misafir)