KARDEŞİM ELLERİNE SAĞLIK.BÖYLE DENENMİŞ DEVRELERİ BİZİMLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOK SAĞ OL..
Arkadaslar 1562 li devreyi yaptıgımda bass seslerinde anfi bayılma yapması nedeniyle devreye bir tane daha 4700 ekleyerek ve 100 nF ile parazitler alınarak devre suan cok randumanlı calısıyor ...Dereye ister Ac ister Dc 12 v gerilim uygulayabilirsiniz... Dvrede bir adet led ekledim güzel bir görüntü oldu .... Baskı devre asagıdaki linkte mevcuttur ...
http://rapidshare.com/files/35982087/tda1562Q.zip.html
Yapacak arkadaşlara kolay gelsin...![]()
Konu profahmet tarafından (09.Ekim.2008 Saat 04:58 ) değiştirilmiştir. Sebep: düzenleme
KARDEŞİM ELLERİNE SAĞLIK.BÖYLE DENENMİŞ DEVRELERİ BİZİMLE PAYLAŞTIĞIN İÇİN ÇOK SAĞ OL..
selam arkadasim;
oncelikle bu devreyi paylastigin icin tesekkurler.Bu soru belki sacma gelicek sana ama tam olarak kac volt kac amper guc veriosun devreye bide nereye kadar kaldirabilir.Simdiden tesekkurler.
girişine 12V ac veriyorsun kondansatörler ile o voltaj 17V dc ye cıkıyor...
Devreyi ben 150 W trafo ile besliyorum...Basları baya dolgun veriyor....
Devre nereye kadar kaldırır demissin....Entegre 18V a kadar dayanabiliyor ... Ama yine de 17 di voltu gecmemeni tavsiye ederim 18V entegre acayip ısınıyor...
Selamün aleyküm arkadaşlar bu devreyi yaptım gayet güzel yüksek ses çıkışı var yalnız benim bi sorunum var ses te devamlı olarak bi uğultu var girişle alakalı değil. devreye giriş versem de vermesem de çıkışta ki uğultu sabit besleme trafom yeterince güçlü doğrultma da ise normal de trafoda 3300uf var devre de ise 4700uf bir adet kondansatör kullandım.
bu uğultuyu nasıl kesebilirim önerilerinizi bekliyorum teşekkürler...
-------------------------------------------
bunlar da resimlerim
![]()
Konu acdeem tarafından (25.Mayıs.2008 Saat 23:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme
Arkadasim ben bu devreyi yapcam.
Mumkunse devre elemanlarinin bi listesini verirmisin.Pcb de hicbir elemanin voltaji fln yoq.Simdiden tesekkurler.
Devredeki kondansatörlerin voltajlarının 16V veya 25 V kullansan yeterli veya istediğin voltajda takabilirsin ....
Malzeme listesinin baka baka kendin hazırlayabilirsin...
Her şeyi devletten beklememek lazım dımı![]()
Bir malzeme listesi hazırlamak bu kadar zor mu yaa![]()
hocam clip gostergeli ne demek
ledlerlemi hocam
Arkadaşlar ben bu devreyi yaptım devre çok süper çalışıyor yapacaklara tavsiye ederim amfi boştayken zerre gürültü yok ben normal düşük wattlı bi trafoyla besledim ona rağmen ses çok iyi en yakın bi zamandada iyi bir trafo alacağım
Devreyi yapan bize sunan arkadaşıma çok teşekkür ederim![]()
üstad devreyi yaptım ancak denemek için 12 volt 60 watt lık trafo kullandım elektro gitara ön yükselteç kullanmadan bağladım denemek için ama çok cılız bi ses alıyorum ön yükselteç kullanmadığım için olabilirmi
[line]
arkadaşlar devreyi bilgisayarda denedim sorun yokdevre hakkaten harika emeğinize sağlık
Konu zepe tarafından (01.Nisan.2009 Saat 09:50 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme

devredeki pot kaçlık acaba?
50k veya 100k kullanabilirsin

açık şema istiyorsan datasheetinden bakabilirsin baskı devre diyorsan zaten yukarıda var...
selamün aleyküm.. dewrede led warsa nerde ? S1 anahtarı ve LS hakkında bilgi werirmisiniz ? meslek öğrencisiyim we ödewolarak yapıorum bu dewreyi acele yardım edersenis çok sewinirim şimdiden teşekrler..
acemi![]()
![]()

arkadaslar devre cok güzel bişeye benziyor ama oradaki s1 anahtarını anlayamadım.ne iş yapıyor o.Ayrıca girişe 1M r1 direnci bağlanmış.gerek varmı ki ona.???![]()
Konu mert53 tarafından (03.Temmuz.2009 Saat 12:31 ) değiştirilmiştir.
kardesım 1 amper az gıbı geldı bana ben bu devrenın degısık versıyonundan3,5 amper cektım.senın guc kaynagın yeterınce guclumu.degılse baslarda bozulmaların olması normaldir.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)