eyvallah allah razı olsun
Samsung firmasının üretmiş olduğu LB1403N serisi entegresiyle yapılmış olan devreyi hem stereo ve hem mono kullanabilirisniz . stereo olarak çalıştırmak isteyenler simetrik olarak aynı devreden 1 tane daha ekleyerek yapabilirler. alt üst ve açık şemasını aşagıdaki resimlerden inceleyebilir ve tüm dosyalarını aşagıdaki adresten indirebilirsiniz kısaca çalışması anfiden gelen ses sinyalin sesin şiddetine göre azalıp artmasıyla çalışan bir devredir
ÇİZİMLER EAGLE 4.16 VERSİONUNDA ÇİZİLMİŞTİR
DEVRE DENENMİŞTİR.ÖLÇÜLER BİREBİRDİR. AŞAGIDAKİ VERİLEN RESİMLERİN ÖLÇÜLERİNDE OYNAMA YAPILMAMIŞTIR
Tüm dosylarını aşagıdaki linkten indiriniz:
http://rapidshare.com/files/36084003...e_10_ledli.rar
alternatif:
Konu profahmet tarafından (10.Nisan.2009 Saat 19:40 ) değiştirilmiştir. Sebep: kalıcı dosya eklendi
eyvallah allah razı olsun
gerçekten çok güzel bize sadece malzemeleri alıp yapmak kalıyor
elıne salık vala super oldu bu ka gundu r arıyodum
ya ben bunun baskı devresınden bsısı anlayamadım![]()
Baskıdevre ve malzeme yerleşim şeması verilmiş zaten tam olarak neyi anlamadın?
sayın adminim,
pcb'de entegrenin 7,8 ve 9.bacakları birleştirilmiş görünüyor. acaba gerçekten öyle mi? devreye baktığım zaman sanki birleşmemeleri gerekirmiş gibi algıladım. yanlışım olabilir. teşekkürler.
Evet dediğiniz doğru yanlışlıkla bacaklar birleştirilmiş.Aslında birleşik değil ama yol iki bacağın arasından geçtiği için yanlışlıkla birleşmiş.
devreyi eagle da çizdim 7 8 9 nolu bacaklar birbirine kısa devre değil görüntüyü küçülterek gösterdiğinden göz yanıltması yapıyorr orjinal şemasında ayrı olacağını göreceksiniz içalışmalar
bu devreyı yapıp calıstıran varmı
ben bu devreyi yaptım çok güzel çalışıyor LB1403 bulamamıştım KA2284 kullandım
muciteğer zahmet olmazsa devrenin resmini koyabilirsen veya giriş yerine ne koyduğunu söylersen çok sevinirim ne olduğunu pek anlayamadımda (con kısmına)
bilmem:teşekkürler
con "connector"un kısaltılmışı oluyor %99 ihtimalle orta bacak şase, diğerleri de anlı uç olmalı![]()
inceleme fırsatım oldu yukardfaki resimde 1 nolu uç +12 volt, orta uç şase, diğer uç da canlı ses ucu.
areste çizeyim bari bi işe yarayayım![]()
Konu ahmetozturk tarafından (14.Haziran.2009 Saat 10:14 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme
buyrun arkadaşlar yapacaklara kolay gelsin
abi çok teşekkürler ellerin dert görmesinaresine zeval gelmesin
![]()
bu devre bu şekilde çalışmaz çünkü şase bir yere verilmemiş boşta duruyor şaseler birleştirilip kondansatörün - bacağına verilmelidir eklediğim çizimler çalışmaktadır sorunsuzdur denenmiştir kolay gelsin 2 çizimde aynıdır çiziliş şekilleri farklıdır isteyen istediğini kullanabilir ses çıkış yazan yere hoparlörün + sı gnd yazan yere hoparlörün - si diğer gnd ye -12 v boşta kalan girişede +12 v verilecektir kolay gelsin
arda verdiğin 2 pcb farklı gibi geldi bana hangisini kullandın ?
Benim, şehit askerim sen ölmedin aslaaa. Vatanın dağlarına ismin yazıldı kanla.
Sana silah çeken el kırılacaktır bir gün. Bu, dünyadan edilecektir sürgün.
Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez..
![]()
ikisinden birini yapayım yani ?
![]()
hangi çizim hoşunuza gidiyor veya hangisi kolayınıza gidiyor ise onu yapın
sağol arda
![]()
birşey değil eğer yaparsanız resim video falan ekleyin arkadaşlar çalışması hakkında bilgilensin bende var resim ama acemiliğimde yaptığımdan biraz kötü durumda onun için paylaşmıyorum![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)