arkadaşlar bu devreye yükseltilmiş giriş mi yoksa düşük giriş mi verecez ?
bakır plaket. 10 x 5 cm olcak
Parça listesi
1 Tda 1524
2 10k
4 56n
4 100n
2 15n
4 47k pot lineer
4 22k
4 3.3µF
1 100µF
1 bakır plaket. 100 x 50 mm veya (10x5 cm)
Tda 1524A entegresinde denemelerimde çok güzel sonuç aldım... LM1036N 'ye göre bass seslerini baya bi güçlendirdiğini gördüm... Enetegrenin içerisinde yeterince yükselteçler mevcut... Buradan yapacak arkadaslara kolaylık diliyom...
Konu akmese451 tarafından (11.Kasım.2007 Saat 12:57 ) değiştirilmiştir. Sebep: Dosyalar yenilendi...
arkadaşlar bu devreye yükseltilmiş giriş mi yoksa düşük giriş mi verecez ?
Bu devreyi amplifikatörün girişine bağlayacaksın.
akmese451 kardeşim bunun ares dosyasınıda koyabilirmisin sakıncası yoksa?
arkadaşlar bir zaman önce bunu da ben yapmıştım ama arkadaşın ki daha güzel olmuş
en üstte yan yana duran 4 kondansatör sembolü giriş ve çıkışlar için yani oralar klemens yerleri.
ben bir sene önce yapmıştım halen kullanıyorum tavsiye ederim![]()
| єхтяємє ѕσυη∂™ | נвℓ тєαм |

bu devreyi önceden yapmıştım gayet güzel bir devre temiz bir ses veriyor.
aynı zamanda1524 ün preanfisi var yani microfonda bağlanabiliyor. yakın bir zamanda forma aresde çizdiğim baskı devresini atarım. zannedersem ardaş bir hata yapmış bu devre 5V değil 12V'ta çalışıyor Min voltajı=7.5V benim önerdiğim 12V

12Va dayanır evet o zaman 7812 entegresi ile tertemiz 12V verir.5V başka devrenin beslemesi idi karıştırdım kusura bakmayın
ben aresten çizdim onu da atayım
pcbnin orjinal halini göremedim.
Arkadaşlar ben bu devreyi yapmak istiyorumda bi sorum olacak.Bunun beslemesini nasıl yapıcaz bi yol gösterirseniz elektronik konusunda yeniyimdeAcaba iyi ve yüksek amperli bi 12 v adaptör iş görürmü? Önerilerinizi bekliyorum.
yüksek ampere gerek yok 12v 100ma bir adaptör bile çok rahat işini görür ama iyi filitre edilmiş olmalı
Arkadaşlar ben devreyi yaptım ancak bi sorun var.Şimdi herşeyi monte ettim adaptörü bağladım ancak hoparlörlerden sadece dıııt diye sürekli aynı frekansta ses geliyo.Sadece volume potu iş görüyo sesi alçaltım yükseltiyo ama ne gitardan nede başka bi cihazdan ses alamadım.Sadece dedğim dııt sesinden başka ses yok.Sizce nedir sorun? Bütün yazılan kondansatörleri polyester kullandım.Ve entegreyi direk bağlamadım slot kullandım.

arkadaşlar bu devrenin şemasını yeniden yüklermisiniz parçalar okunmuyor
Arkadaşlar devrenin proteus çizimi burada vardır ilgilenen arkadaşlara duyrulur http://www.elektrobilim.org/forum/sh...6885#post16885
arkadaslar bende 4x40w anfi var calısır durumda sızın buraya gonderdıgınız ton kontrol devresını bu anfıde kullanabılırmıyım. eklediginiz devrede ıkı gırıs ıkı cıkıs var bu konularda yenıyım nasıl uyarlıyacagım yardım edersenız sevınırım
bende baskı devreyi düz çıkarıyorum karta basınca zaten ayna görüntüsü şeklinde oluyor.Malzemeleri yerleştirdiğimdede normal orjinal şeklinde oluyor.Bunu atölye hocama sormuştum ilk başladığımda baskı devreye hep ters yapıyodum yaptığım devrelerin hiç biri çalışmıyodu.![]()
kardes ben devreye 2 hoperlor baglamak istiorum bu devrede tek cıkıs war sanirsam ?
Devre mono değil stereodur ayrıca buna hopalör değil amfi bağlanır
Kolay Gelsin...
tsskurler yapıorum bakalım calıscakmi![]()
bu devrede r_out ve l_outa mı bağlıcaz amfinin girişine ve in r_in ve l_inede müzelçalarımı giricez ??
anfi çıkışına r_in ve l_in i bağlıyacaksın r_out ve l_out dan hoparlörlere çıkış alacaksın
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)