kardeşim bu devreye ses sinytalini nasıl uyguluyoruz kendisimi algılıyor nasıl braz açıklarmısın yapmayı düşünüyorum
kardeşim bu devreye ses sinytalini nasıl uyguluyoruz kendisimi algılıyor nasıl braz açıklarmısın yapmayı düşünüyorum
MERAKLI
kardesım ses sınyalinin in lerden giriyorsun.ve de entegre gırısdekı sınyalin siddetine göre ledleri açıp kapıyor.oke
......................................................................................................................
akmese kardeşim. entegrenin datasheet ine baktınmı bilmiyorum.benim dikkatımi bir şey çekti.2. VE 15. ayaklar cıkıs yazmış.acaba burdan yükseltilmiş sinyal almamız mümkünmü.
teşekkürler birde bunun hazır plaket (ares) cizimi flan varmı varsa yükleyebilirmisiniz
MERAKLI
yardımlara teşekkürler
MERAKLI
tesekkur butonuna bassaydın daha ıyı olurdu ama nese bunada sukur![]()
(mono vumetre)ben bu devrenin tek sıra 9 bacaklı olan entegreli olanını yaptım elektronikçiye gittiğimde KA2284 entegresi yok fakat eş değeri var dedi (B1403N 4N8) bu entegreyi verdi aynı görünüm ve aynı işleve sahip baskı devresi aşağıda mevcut(ARES 7.0 ile uyumludur..)
ses sinyalini hoparlörden paralel alabilirsiniz
malzeme listesi yokmu ?
Bugün sizin verdıgınız 2284lü vumetreyi yaptım ama çalısmamdı bi bakarmısınız bi tane dirençde değer yazmıyo ben 25K Taktım kaç direnç takmalıyız. Bi yardım edin lütfen o kaddar emeğim boşa gitmesin
Devre baskı şemasında sorduğun isimsiz dediğin direnç 22k ohm solda kenarda yazıyor. yanındaki kondansatör 2,2mf sol aşağıda yazıyor. isimler kaymış.
Sorduğun direnç ve kondansatör, iki malzeme birbirlerine bağlı çizim hatası var verilen baskı şemasında. buna göre devre çalışmaması normaldir.
Bu şemaya göre kondansatör ve direnç bağlantısını yap.
arkadaşlar entegre bulamaynlar eskı VCD'lerden bulabılırsınız genelde bu entegre kullanılıyor bende orda buldum
ka2284 teksıra 9 bacaklı 5led mono vumetre
ka2281 konudaki gibi 16 bacaklı 5+5 stereo vumetre malzeme alırken karışmasın
![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)