mesela tda2005 yapabilirsin 2x10w 12V ile besleniyor
mp3 sesi dışarı vermiyo bunun sesini dışarı vermek için bana bir anfi devresi lazım yardım ederseniz sevinirim
mesela tda2005 yapabilirsin 2x10w 12V ile besleniyor

Mp3 ün yanında ufak şekilde durmasını, istiyorsan ;
TDA 2822M yap.Yapanlar çok net ses verdiğini söylüyorlar.![]()
arkadaşlar ben tda 1554 öneririm 5 ay öce yaptımhala taş gibi çıkışı kısa devre etsen bie yanmıyor ses kalitesi bence mükemmel entegre fiyatı 3.5 tl civarı 2x 22 watt gücünde sağlam bir entegre tda 2822m de yaptım. sanırım 2x 1watt gücünde ses kalitesi çok güzel sanırım entegre fiyatı 1 ytl civarı karar senin![]()
tda2822 m 50 kr bılıyorum kopruleyıp kullanırsan daha kalıtelı ses alırsın.
tda2822 gerçekten iş görüyor ancak entegreye ufak bir soğutucu monte etmen lazım![]()
elimde lm833 op-amp ve iki adet 5 watt 4 ohm luk hoparlor var fakat uygun bir devre bulamadim boyle bir devre yapabilirmiyim
teşekkürler
elindeki opamp ile bi preamfi yapabilirsin ama elindeki hoparlörlere yetmez basit küçük bi devre istiyorsan tda 2822 yapabilirsin 1,8-15volt arasıda besleyebilirsin
Yardımınız için teşekkürler.
Bir sorum daha olacak. LM 741 ile yapılan 5W 8ohm hoparlor bağlı bir aplıfıkator devresı elimde var.
Ben acaba bu devredeki 5w 8 ohm hoparlör yerine Elimdeki 2 tane 5 Watt 4ohmluk hoparlörleri seri olarak bağlayıp kullanabilirmiyim. Yani bu devreyi bu şekilde kullanırsam bir sorun yaratır mı.?
Teşekkürler.
seri bağladığın zaman direnç artar ve ses azalır sen tek başına bağla tamamdır
Yardımınız için teşekkürler.
Şurasını tam anlayamadım. Baktığım LM 741 li devre şemasındaki hoparlör 5 watt 8 ohm dur. Yani tek hoparlör.
Fakat bende 2 tane 5 watt 4 ohm hoparlör var. Lm 741 li devreyi yaparsam bendeki iki hoparlörü kullanmam mümkün mü?
Yoksa sadece elimdeki 5 watt 4 ohm hoparlörlerden birini mi kullanabilirim bu devre şemasıyla.
İki hoparlörümü de kullanmak istiyorsam aynı devreden bir tane daha mı yapmam lazım. O zaman da Şemadaki 8 ohm yerine bendeki 4 ohm hoparlör sorun yaratır mı?
Umarım karışık olmamıştır.
Teşekkürler.
2 hoparlörüde seri bağlarsan 8 ohm olucaktır zaten yani 2 hoparlör görünümünde tek hoparlörün olmuş olucak açıklayıcı oldummu![]()
Evet açıklayıcı oldunuz. Teşekkürler.
Netleştirmek istediğim birşey daha var. Öncelikle bu LM 741 li 8 ohm 5 watt amlıfıer devresini bendeki 2 tane 4 ohm 5 watt hoparlörleri seri bağlayarak bugünlerde yapacağım. sonuçları paylaşırım.
Peki aynı devre şemasına yani LM741 li 8 ohm 5 watt amp devresine bendeki 4 ohmluk 5 wattlık hoparlörlerden birisini bağlasam sorun çıkar mı? Yine devamında bir tane daha diğer hoparlör için aynı devreden yapsam ve stereo bir jackdan bir çıkışı bir devreye diğer çıkışı diğer devreye versem stereo amp yapmış olurmuyum.?
Eğer bu şekilde yapılabilirse bu şekilde stereo yapmak istiyorum.
Teşekkürler.
lm741 opamp değilmi.nasıl hop surerkı hemde 8 ohm 5 watt.anlamdım gıttı.bi açıklarsanız ıyı olur.![]()
en basıtınden streo bır sıstem için iki ayrı amfıye veya ıkı kanala ihtiyaç vardır.senin streo yapman için.bu devreden iki tane yapman yeterli olur.ddediğin gibi mp3 ...pc ninn.vs... ses cıkısını streo dişi jakla bir kanalını amfının bırıne bır kanalı otekı amfıne verırsen streo yapmış olursun.
en sade seklı ıle anlatmaya calıstım inş. anlatabılmısımdır![]()
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)