mert kardeşim eline emeğine sağlık bildiğim kadarı ile esp nin devresini çizmiştin bu devreyi denedinmi verimi nasıl bir bilgilendirirsen sevinirim
Konu profahmet tarafından (05.Ocak.2009 Saat 16:01 ) değiştirilmiştir. Sebep: kalıcı dosya eklendi
mert kardeşim eline emeğine sağlık bildiğim kadarı ile esp nin devresini çizmiştin bu devreyi denedinmi verimi nasıl bir bilgilendirirsen sevinirim
kardeş bi sorum ocak bu bright ne oluyoo bide girişte high ile low devre stereo mu mono mu 2 giriş var gibi görünüyoo
devre mono ses ile çalışıyor. high yazan yere ses seviyesi küçük giriş yaparak çıkıştan büyük ses alıyorsun ör:mikrofon. low yazan yere yüksek ses girişi yaparak çıkıştan düşük ses seviyesi alıyorsun.
bright ise ses bir nevi canlılık katıyor loud gibi.
kardeş biright nın olduğu yere anahtar mı koycaz yoksa direk kısa devre mi edlim bide bu devreyi denedin mimert53 Nickli Üyeden Alıntı
ilgilendiğin için tşk edrim hayırlı bayramlar![]()
devreyi denemedim ama kullananlar var eprojede evet bright yerine anahtar koyulacak.
mert eline sağlık
arkadaşlar bu preamfiden sonra elektrogitar için nasıl bir amfi kullanmamı önerirsiniz çok aşırı güçlü bişey olmasına gerek yok eğer bu konuda bana yardımcı olabilirseniz çok sevinirim...
şimdiden teşekkürler
devredeki bc nin e-c uçlarının yerlerini mostajda değiştiriniz çalışıyor...
Arkadaşlar ben bu devreyi yaptım CD çalar ile denedim çok güzel çalışıyor. elektrogitara bağladığım güzel çalışıyor ...
Konu mert53 tarafından (05.Ocak.2009 Saat 13:26 ) değiştirilmiştir.
arkadaşlar bu devreyi mikrofon pre anfisi olarak kullanabilirmiyim güzel bir sonuç alabilirmiyim tşkler.
kardeş tam olarak güçsüz gelebilir ama ek bir op-amp koyup girişe ondan sonra bu devreyi sürersen tadından yenmez![]()
elektro gitarda çalışıyorsa mikrofonda da çalışacaktır... olmadı girişe opamp veya transistör bile ekleyerek kullanabilirsin...
tşkler bilginiz için..
mert kardeşim ellerine sağlık allah razı olsun... tekrar saol
Arkadaşlar bu devreye 15 V beslemeyi nasıl yapıcaz.Anladığım kadariyla simetrik 15 V vermemiz gerekiyo dimi.Bunun için de bi güç kaynağı yapmamız şartmı?Güç kaynağı yapacaksak onda kullanmamız gerek trafo kaç watt lık olmalı?Güç kaynağının çıkışı kaç amper olmalı.Ve diyelimki opamp bağlarsak onunda beslemesini bu devreyle birlikte nasıl yapabiliriz.Bunlara yardımcı olursanız çok sevinirim.
Konu joesatriani tarafından (31.Mart.2009 Saat 05:12 ) değiştirilmiştir.
3-5w lık trafo yeterli olacaktır.op-amp bağlarsak onun beslemesini nasıl yaparız demişin devrede zaten op-amp var ayriyetten koycaksan değişebilir devrene göre devre +-15v yani dediğin gibi simetrik çalışıyo simetrik çıkışlı bir trafo ile halledersin kolay gelsin...
Şenol arkadaiım verdiğin bilgi için teşekkür ederim.Biliyorum çok soru soruyorum ama bunu acemiliğime verin.Bu trafoyu kullanırken her hanhi bi filitreleme yapmamız gerekirmi.
filtreleme olarak trafonun 220v giriş sargılarına paralel 100nf 250v kondansatör at trafonun sekonderinde voltajı diyotlarla soğrulttuktan sonra 2X 2200uF kondansatör koy sonrada gerilimi 7815-7915 gerilim regülatörü entegreleri ile sabitle olay tamam.
birde köprü diyotta her diyot arasına 100nf atarsan dcye o kadar yaklaşmış olursun
arkadaşlar bunun tam ölçlerini bilen varmı.Baskı devrede çuvallamayalım![]()
devre 7*4 cm ebatlarında... lyt dosyasını indirip açarsan gerçek boyutları görebilirsin...
Eyw sağolasın...![]()

eline sağlık mert .devren ve cizimlerin cok güzel.paylaşımın için teşekkürler
devre çizimleri harika ama bu devre yapmaya değmez yaptım güzel deyil saygılar
paylasımın için sagol
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)