Şema eklemediğiniz için inceleyemedim fakat standart devresini ben de yapmıştım. Hatta ilk yaptığımda kulaklıkla, küçük hoparlörle düzgün ses verirken 4-5 wattlık hoparlörde acayip bozuyordu sesi. Epey uğraştıktan sonra SGS yerine Philips üretimi olanları bulduktan sonra adam olmuştu. Üstüne de 2x5 kanal eq yapmıştım. Çok eski zaman... Şimdi daha düşük distorsiyonlu 3 voltta çalışan mesela TDA 7233 gibi çipler de var. Kulaklık hastaları için daha iyi olur kanısındayım çünkü 2002, 2003 lerde bozulma bayağı fazladır, %10 gibi. 500mW veya 1W için %0.3 ve daha düşük bozulmalı çipler vardır piyasada. Bir de bas-tiz düzeltmeli yaparsan tadından yenmez. Ben kulaklıktan dinlediğim zaman creative'in eski live 5.1 ses kartından sürdüğümde kulaklıktan anfiye gerek kalmayacak seviye ve kalitede ses alabiliyordum ama müzik dinlemek için de koca masaüstü langır langır olmuyor.. Ee laptopların da ses kalitesi hem yetersiz hem de çıkışları düşük. 2 kalem pille çalışan bişi yapmak lazım gerçekten.

LinkBack URL
About LinkBacks

bildikleriniz varsa lütfen yazın ben deneyeyim aslında niyetim tda 2822 entegresi gibi bir entegrenin çıkışlarına mosfet eklemek ama o kadar ders görmeme rağmen pratikte beceremedim bir türlü