Toplam 2 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 2 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    lock
    misafir

Standart beko siesta 50S190E arıza ve çözümü

Elimde beko siesta chassıs 50s190e model 51 ekran tv var. Arızası şöyle: tv de ekran gri siyah arası ve ekranda beli belirsiz geri dönüş çizgileri var ses yok. tüm voltajları ölçtüm hepsi şu şekilde.
    U1 = 140V
    U2 = 20V
    U3 = 12V
    U4 = 5V
    U5 = 20V
    200V = 220V
    Tuner = 30V
    H+ = 110V

tüm voltajlar normal.
    Ekranda karlanma bi gelse tv çalışacak.
    Daha önce çalışırken şaseden tık tık diye yaklaşık 25Hzlik bir frekansta ses geliyordu.Tüm besleme diyotları ve kondansatörler sağlam. ayrıca bu tvnin elimde şemasıda yok. yolları takip edip arıza aramak zor oluyor. Arıza hem çok zamanımı aldı hemde epey maliyetli oldu.
    Çünkü spesifik bölgeyi belirlemek gerekiyordu. Önce videocut off control entegresi TDA4580 i değiştirdim, ama maalesef sonuç alamadım. Tüm okuduğum arıza notlarında bu entegre üzerinde duruluyordu. Problemin IF katında olabileceği düşüncesiyle katın lehimlerini söktüm. Maalesef soketli değilmiş uğraştırdı. Katın metal kılflarını çıkardım. BC558 in etrafının siyah islerle kaplı olduğunu görünce onu değiştirdik taktık fakat yine düzelmedi. IF katında iki adet entegre vardı. Bir tanesi TDA5931-6 diğeri TBA121-2. BC558 in base bacağı TDA5931-6 ya gidiyor collector ise tunerin bir bacağına gidiyordu. Ses gelmediği için TBA121-2 yi değiştirdim ardından TDA5931-6 yıda değiştirdim. Fakat halen arıza devam ediyor. Artık son çözüm tuner. Çünkü BC558 yandığı için Hem TDA5931-6 yı hemde tunerin ilgili bacağını yakmıştı. Sinirlenerek tuneri de söktüm karşıma TSA5511 çıktı BC558 in collectoru bu entegrenin 10 nolu bacağına giriyordu. Haliyle bu entegreyide değiştirmek zorunda kaldık. Sonuç Artık TV çalışıyor. Maliyet : 40ytl artı yol masrafları.

Tüm arkadaşlara yardımcı olması temennisiyle.

forum üyesi

Standart Cevap: beko siesta 50S190E arıza ve çözümü

SAYIN KARDEŞİM
    Bu şasede bu tip arızalarda ara frekans ile tuner arasında şase üzerine,saydığım gurubların tüp altına doğru,iki adet 1n 4148 ve iki adet birbirlerine yakın bc serisi iki adet transistör var.Onları sağlam bozuk dinleme değiştır.Tunerde bir sorun olduğunu zannetmiyorum.Ses anfikatörünün bas frekans varmı.Ekranda sistem kontorl yazıları görünüyormu.Bir de sistem kontrol entegreside bozukolabilir.Görüntüyü açan ışık.kontras seviyelerini lov duruma düşürmüş olabilir.Bu yazdıklarıma bir bak.Eğer sonuca ulaşamzsan yine bildir.Kolay gelsin.Osilaskobun varmı

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)