mustafa kardeşim aklıma bitşey geldi. Hani televizyonlardaki ekrandaki daralmaları ayarlamak için içinde pot gibi birşey varya onlardan crt yani tüplü monitörlerdede vardır diye tahmin ediyorum istersen bi kurcala
arkadaşlar elimde bir bilgisayar monitörü var ama görüntüde iki tane beyaz çizgi var artı kenarlarda daralma var bir bu neden olabilir
mustafa kardeşim aklıma bitşey geldi. Hani televizyonlardaki ekrandaki daralmaları ayarlamak için içinde pot gibi birşey varya onlardan crt yani tüplü monitörlerdede vardır diye tahmin ediyorum istersen bi kurcala
Bence bu hiçte iyi bir fikir değil potları karıştırmadan önce doğu batı taramasını yapan IRF630 Veya 640 mosfet olması lazım burda markayıda belirtmediğinden tam bişey diyemiyorum fakat bunu mosfet yaptığını biliyorum Yani bu arıza önce besleme voltajların düzgün çıkıyorsa yüksek gerilimde yüksek değerli bir sabit kondansatör arızası veya dediğim gibi doğu batı taramasını yapan mosfet olabiliyor..
dursun hocaya katılıyorum.Bu daralma menüden yapılmamışsa,potlarla düzelmez.Bu bir arızadır ve bu arızayı çözmek lazım.Arkadaş öncelikle monitörün markasını ve modelini belirtse iyi olur.
Allah yolunda öldürülenlere"ölüler"demeyin.Bilakis onlar diridirler,lakin siz onu anlayamazsınız.Bakara-154
TB6CKG
LG studioWorks 775N
model no :CB775C-NA
vertikalle horizontal katını tara yüksek ihtimal değer kaybetmiş kondansatör bulacaksın onları değiştir saptırma katınıda gözden geçir.saygılar
geçenlerde aynı marka fakat farklı bir model monitörde aynı arıza vardı.arızalı olabileceğini tahmin ettiğim parçaları sağlıklı olması açsından karttan sökerek kontrol ederim.arızalı diyot,transistör vs. parça bulamadım fakat en sonunda baktım monitör normale dönmüş.büyük bir ihtimalle soğuk lehim vardı.çünkü parça değiştirmeden arıza düzeldi.
Allah yolunda öldürülenlere"ölüler"demeyin.Bilakis onlar diridirler,lakin siz onu anlayamazsınız.Bakara-154
TB6CKG
bilgisayarın açılırken f8 e bas çıkan siyah ekranda güvenli mod da aç şeçeneği felan çıkar onun üstünde vga modunu seç daralma sorununun kalkması gerekiyor..böyle bir sorunu daha önce halletmişdim.
monitörün genişletme ayarlarını(yatay olarak) değiştirdiğin halde sağa sola açılmıyorsa sorun monitörde.yani proğramsal bir sorun yok demektir.Bu ayarı monitörün önündeki düğmelerden yapacaksın yanlış anlaşılmasın
TB6CKG
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)