arkadaşlar geçenlerde yazdım bunu ancak 45 görüntülemeye rağmen 0 cevap hüsranına uğrayınca gittim gugul amcanın kapısına...
belki birinin işine yarar, ben çok sıkıntı çektim.
playstation 2 direkt olarak bilgisayar monitörüne bağlanmıyormuş.
ps2 nin bende scart kablosu var, rca soketli yok. rca soketli şemasını da bulamadım ve tv kartı üzerinden s-video dan bağlamaya karar verdim.
asıl şema bu:
soldaki şekil, ps'ye takılan av jakının arkadan(kablo lehimlenen) taraftan görüntüsü. bu jakı, yanlarındaki çizgiden maket bıçağıyla kesip ayırabilirsiniz.
sağdaki şekil ise s-video dişi jakının önden görünüşü
psnin av pin sırası:
belirtilen yerlerden sokete lehim yapıyoruz.
çıkan kabloların diğer uçlarını da tv kartının s-video girişlerine bağlıyoruz ben soket bulamadığım için kablolarla tutuşturdum mavi kablolar şase, yeşil kablo ps'nin 7.pini, gri kablo ise psnin 5. pini
ses için ise ben daha fazla kablo çekmemek için scart'a gelen ses kablolarını kullandım kablom yan sanayi olduğu için sadece sol sesi scarta kadar getirmişler sağolsunlarscartta sol sese ait olan yere bağlantılarımı yaptım ve ses soketini "line in" girişine bağladım eğer istenirse tv kartının ses girişlerine de bağlanabilir.
vee beklenen final
eğer çift gösterme, veya karıncalı gösterme gibi problem yaşarsanız, tv kartınızın pal/ntsc/secam ayarlarını yapınız.
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)