Toplam 20 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 20 arasi kadar sonuc gösteriliyor

Konu: TV Tamiri

forum üyesi

Standart TV Tamiri

Arkadaşlar tv tamiri konusunda yardım edecek arkadaşlar varmıdır acaba

forum üyesi
    Nereden
    istanbul/güngören

Standart Ce: TV Tamiri

bildiğim kadar yardımcı olabilirim.

***Site Kurucusu***
    Nereden
    Mersin

Arrow Ce: TV Tamiri

arkadaşlar tv tamirinden anlayan arkadaşlarımız pratik bilgilerini makaleler şeklinde forumda paylaşırlarsa şimdiden tşke

forum üyesi

arkadaşlar birtane sharp 55 ekran tv var yei sayılır daha ama görüntü ekranın ortasında yatay bi şekilde ses var ve görüntüde böyle ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim...

Not:açıklamaya biraz detay verirseniz sevinirim elektronik mühendisiyim ama tıp üzerine tvlerde pek pratiğim yok sadece prensip ve kat ve çalışma şeklini bililorum..

şimdiden sağolun...

forum üyesi
    Nereden
    ankara

Alıntı omurrr Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    arkadaşlar birtane sharp 55 ekran tv var yei sayılır daha ama görüntü ekranın ortasında yatay bi şekilde ses var ve görüntüde böyle ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim...

Not:açıklamaya biraz detay verirseniz sevinirim elektronik mühendisiyim ama tıp üzerine tvlerde pek pratiğim yok sadece prensip ve kat ve çalışma şeklini bililorum..

şimdiden sağolun...
    model yada şase no sunu yazarsanız şemadan yardımçı olabilirim...

forum üyesi
    Nereden
    istanbul/güngören

55 ekran sharp tv hk. 1,2 defa kullanmışlığım var bozulmasına şaşırdım. fakat tarif ettiğin arıza dikey saptırma katı arızasıdır. (vertikal) bu tüpün boynu üzerindeki vertikal saptırma bobinin 12 volt genlikteki sinyali almamasından kaynaklanır. genelde vertical amplisinin, kuplaj kondansatörleri zafiyetinden dolayı aşırı akım çekip koruma devrelerini hasara uğratmasıdır. yani en az soğuk lehim veya 1 sigorta dirençve 3300mF/25volt kondansatör değişmesi demektir. bu ampli katı osilatörden gelen 50 Hz lik tarama frekansına göre dikey olarak ekranda tarama yaptır. http://www.eserviceinfo.com/ adresinde belki modele uygun şema bulabilirsin

başarılar

forum üyesi

saol patron harbiden oldu canavar gibi şimdi direnç uçmuş. eyvallah saolasın tekrar

forum üyesi

Standart Cevap: TV Tamiri

tv tamircisiyim yardımcı olorum arkadaşlara iyi günler

forum üyesi

arkadaslar bende sony KV-M2181D tv biraz calısıyor 1-3 dakika bu süre calısıp öndeki stbay ısıgı 6 sefer yanıp sönüyo ara verib tekrar aynı bilgi verebilecek bir arkadaş varmı simdiden tşk.

forum üyesi

arkadaşım besleme kondansatörlerini deyiş besleme çıkışında ki kondansatörüde deyiş hata devam ederse horzantal transtörünün kollektörünü bi ölç bakalım hata yaptığında kolllektörvoltajında sekme yapıyomu yapıyorsa horzantal transtörünü ısınıyomu bak bana yazarsan yardımcı olurum kolay gelsin
    [line]
    bu hata vertical entegresindende yapıyor bacakları soğuk lehim ola bilir arızalıda ola bilir
    Konu günaykutay tarafından (19.Mart.2009 Saat 10:47 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme

forum üyesi

slm arkadaşlar elimde 72 ekran arçelik tv var vertical hatası mevcut vertical entegreyi değiştirdim ama sorun çözülmedi yardımlarınızı rica

forum üyesi

slm arkadaşlar 37ekran show markla tv var. kanal ayarı yapamıyorum sorun ne olabilir yardımcı olabilicek bi arkadaş varmı acaba.kumandadan kanal bulmaya çalışıyorum buluyorum ama kanal tutmuyor ve hafızaya alamıyorum şimdiden sağolun

MODERATÖR
    Nereden
    istanbul

merhana arkadaslar elimde 55 ekran beko tv var.bunun eht yi suren transıstorun adı nedır acaba.sase no BEKO TEKNİK 61J190 CH10.2
    BeklediğiM GünleR O KadardA UzaK DeğilleR

forum üyesi
    Nereden
    rize

arkadaşlar telefunken vcd li tv tüm kanalları karlı gösteriyor yardımcı olacaksa kartın resimlerini koyabilirim lütfen bi zahmet yardım tamir edemezsem karizzma yerlere iner

forum üyesi
    Nereden
    rize

arkadaşlar yokmu arızaya yardım edecek olan isterseniz anten bölgesinin resmini koyarım yardımcı olacaksa

özel üye

tunerin AGC voltajına bak olmadı tuneri değiş

forum üyesi
    Nereden
    mersin

ahmet kardeş görüntüyü tekli kablodamı yoksa tost tost kablodan mı almaktasın açıklarmısın

----------

vcd nın çıkış gerilimi az geriyor olmalı görüntü kartına yeterli volt gelmekte mi bir bak eger volt gerektigi durumda ise dursuncanteknik dedigi gibi tv tünerinde sorun vardır yada baglantı yaptıgın koblada arızalıdır.

forum üyesi
    Nereden
    KÖLN

televizyon tam nasil calisir bununla ilgili bir döküman veya anlatabilecek birisi varmi ? tv ve radyo konusunda hic bir fikrim yok saygilar.

forum üyesi
    Nereden
    rize

Alıntı cony_3 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    ahmet kardeş görüntüyü tekli kablodamı yoksa tost tost kablodan mı almaktasın açıklarmısın

----------

vcd nın çıkış gerilimi az geriyor olmalı görüntü kartına yeterli volt gelmekte mi bir bak eger volt gerektigi durumda ise dursuncanteknik dedigi gibi tv tünerinde sorun vardır yada baglantı yaptıgın koblada arızalıdır.
    vcd ile bi alakası yok çünkü vcd tv birleşik yani vcdyi tv nin içine monte etmişler ayrıca bu tost tost kablo nedir arada uydu falan yok direk anten bağlı kablolardada sorun yok

forum üyesi

arkadaşlar elimde regal rtv 5546 tv var sorununu ben bile anlamadım cihazda sekonder voltajları yok trafoya kadar her şey sağlam.Yatay kattan şüpheleniyorum yardım ederseniz sevinirim.trafonun girişleri var çıkışları yok

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)