bu konuda bişey merak ettim bilgisayarın ekran çözünürlüklerini değiştirince düzelme yada herhangi bir fark oluyormu![]()
bazı arkadaşlar bilir uzun bir süredir cihaza bilgisayardan rgb verebilmek için denemeler yapıyorum. rgb katını hallettim sorun yok ama senkronizasyonu ise bi türlü tutturamadım. ekran kartından yenileme frekansını 60hz yapınca görüntü aşağıdaki gibi oluyor:
yenileme frekansını 43hz yapınca ise böyle oluyor:
kullandığım bağlantı ise bilgisayardan gelen horizontal ve vertikal sinyallerini 560ohm dirençler ile birleştirip fbas sinyali olarak cihaza verdim. tda 3562 nin external rgb uçlarına ise ekran kartından gelen rgb yi giriyorum. tda3562 ye ise blanking olarak ekran kartından gelen 5v besleme sinyalini 82 ohm direnç ile tda3562 nin blanking ucuna veriyorum. (not: blanking ucundaki sinyal + olunca tda 3562 nin normal mod ta değilde rgb modunda çalışmasını sağlanmış oluyor)
bu konuda bişey merak ettim bilgisayarın ekran çözünürlüklerini değiştirince düzelme yada herhangi bir fark oluyormu![]()
yaklaşık aynı sorundan bende muzdaribim. ekran kartının s video çıkışını tv nin scart ına bağladığımda görüntü çok titriyor.ayrıca renk üzerinde parlamalar oluyor. gözü rahatsız ediyor. pc ile tv arasında frekans sekronizasyonu yokmu acaba.
lock kardeş senkronizasyon sorununu çözdüm ati radeon ekran kartları için özel olarak yazılmış bir program buldum orda ekran kartının tarama çıkışlarının frekanslarını istediğin gibi değiştirebiliyorsun ben bu program ile süper bi görüntü almayı başardım programın adı powerstrip. renk tonları çok canlı en ufak bir parazit yok sadece tek eksik olan çözünürlük düşük. ama pc den 800x600 çözünürlüğünde görüntü verdiğimde kullanılabilir kalitede görüntü aldım...
hasan lock doğru söylüyor sen vertical frekansını tutturmaya çalışıyorsun. horizantal frekansını unutma 15625 hz dışındaki bütün frekanslarda diskriminatör hatası ile senkron tutmadığını göreceksin.
h15625 Hz ile ilgili bölme yapablen entegreler piyasada mevcut. bunlar ttl bölme devreleri.
çalışmalarında başarılar dilerim.
[line]
o görüntülerde zaren hor fr sının üstünde olduğunu gösteriyor.
mesela ilk resimde 15625Hz nin tam 3 katı frekans yüklemişinoyüzden yatay da 3 adet resim oluşmuş ve diskriminatör salaklaşmış renkler birbirine girik.
Konu fatihcol tarafından (16.Aralık.2008 Saat 10:56 ) değiştirilmiştir. Sebep: Otomatik mesaj birleştirme
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)