Ellerinize sağlık hocam. msp çalışmalarınız süper. Benim kit öylece yatıyor. En son üzerindeki ledleri kullanarak bişeyler yapmıştım.
http://320volt.com/direnc-renk-kod-h...-lcd-pic16f88/ Adresinde daha önceden daha önceden pic16f88 ile yaptığım devreyi mcuTurkey blogtaki etkinliğe katılmak için bu seferde msp430 denetleyici ile gerçekleştirdim. İlk devreyi de birisinin isteği üzerine tasarlamıştım.Devre piyasada bulunan 4 renk dirençlerin değerini kendiliğinden hesaplar. 3x4 tuş takımı ile 0 dan 11e yani kadar siyahtan gümüşe kadar renkler girilerek istenilen direnç değeri hesaplanabilir.Tolerans olarak sadece altın ve gümüş renkleri kullanılmıştır.Devre ile 0.1ohm ile 99gohm arası dirençler hesaplanabilir.Ayrıca yazılımda satırlara yanlış renk girilmemesi için önlem alınmıştır.(örneğin ilk renk olarak siyah girmek) Uygulamada launchpad kit kullanılmıştır. Kit üzerinde bulunan msp430g2231 denetleyicisinin pin sayısı yetersiz olduğu için msp430g2452 kullanılmıştır. Uygulamanın videosunu http://www.youtube.com/watch?v=Nxx9zKDYhCs adresinden izleyebilirsiniz.Ayrıca pic ile yaptığım devrenin isis simülasyonu da bulunmaktadır.Uygulama dosyalarına buradan ulaşabilirsiniz.
![]()
Ellerinize sağlık hocam. msp çalışmalarınız süper. Benim kit öylece yatıyor. En son üzerindeki ledleri kullanarak bişeyler yapmıştım.
Bir ulusu yok etmenin en iyi yolu o ulusun dilini yok etmektir
Özel mesaj yoluyla yardım istemek Kesinlikle yasaktır
Bende ekran, tuş takımı falan hazır diye şu etkinliğe katılayım dedim.Pek bi numarası yok msplerin ama piyasaya da yer edinmeye çalışıyorlar herkese kit v.s dağıtıyorlar bazı üniversitelerde de msp eğitme geçmiş bile. Bakalım nolcak.
piyasada özellikle endüstride ve mobil uygulamalarda çok ciddi kullanım olduğunu biliyorum.
siemens s200 plc leri okullara dağıttıktan sonra piyasanın %80 ine hakim olmayı başarmıştı. çünkü yeni bişey öğrenmek herzaman zor gelir insana..
şimdi herkes pic biliyor ama yeterli değil.
+++++++şimdi herkes pic biliyor ama yeterli değil.
Katılıyorum.
Pici bu kadar yaygın kılan şey kullanıcı dostu olmasıdır..
Bir ulusu yok etmenin en iyi yolu o ulusun dilini yok etmektir
Özel mesaj yoluyla yardım istemek Kesinlikle yasaktır
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)