Toplam 7 adet sonuctan sayfa basi 1 ile 7 arasi kadar sonuc gösteriliyor
    forum üyesi

Standart uydu bulan "satfinder"

http://img265.imageshack.us/img265/7...tfinder9om.jpg

h**p://www.sattehnik.go.ro/articole/satfinder.htm

resimde satfinder denen cihazın şeması var.altta sitenin adresi bir yıl önce bulmuştum.daha detaylı hiç bir şema bulamadım.daha doğrusu bundan başka bulamadım.ama geliştirilebilir.lcd ekran,buzzer falan gibi.umarım işinize yarar.

forum üyesi

Standart Ce: uydu bulan "satfinder"

bu devre ile sadece analog yayını olan uyduları bulabilirsiniz, ne yazıkki artık analog yayınlar tarihe karışıyor.

forum üyesi

digital olanları neden bulmaz.biraz açıklarmısın.epey aradım bunu buldum değişikliklerle yapılamazmı.ben olacağını umarak entegre falan aldım.şimdi hevesim nolacak

forum üyesi
    Nereden
    istanbul/güngören

hevesin kırılmasın o devre ile digital yayınların seviyesinide ölçebilirsin. receiverdan yayın olan bir tp frekansını yazdığın anda scala sapma yapacaktır. bu ciahazın çalışma prensibi uydudan gelen taşıyıcı signal leri okuyup seviyesini analg olarak göstermektedir. aynı cihazı uyducular sinek tabiri ile satın alıyorlar. fiyatıda 20-30 dolar civarı olması lazım.

forum üyesi
    Nereden
    antalya

Standart Cevap: uydu bulan "satfinder"

hakkaten bende merak ettim haa analog digital....ne iş bahsi geçen sayfayı incelediğinizde ve yapısını analog veya dijital sinyal alır diyor.yanlışmıyım bir daha kontrol edermisiniz yani analog ve dijitalde kullanılır diyor.sonuçta bu devre sinyal varlığı esasına göre çalıştığı için bencede mantıklı.www.sattehnik.go.ro/articole/satfinder.htm googleden arattırıp çevir dediğinizde türkçe olarakta yazıyor çeviride cümle hataları var ama olsun.
    Konu TB4BA tarafından (08.Haziran.2009 Saat 21:51 ) değiştirilmiştir.

forum üyesi

forum üyesi
    Nereden
    antalya

Standart Cevap: uydu bulan "satfinder"

aksesuar detayları atlarsak aynı olay ama analog ibreli yi alıp dijitale cevirme işi.......................şema için teşekkür ederim ayrıca (biotec sizede teşekkür ederim)

Konu Bilgileri

Bu Konuya Gözatan Kullanıcılar

Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)