avg kullanıyorum pek öle bi sorunla karsılasmadım nod32 kurmayı düşünüyorum ama
Antivir, Avast ve AVG: Üç Freeware Virüs programı bilgisayarınızı Web'den gelebilecek saldırılara karşı korumaya söz veriyorlar. Bunu gerçekten yapıp yapamadıklarını sizin için test ettik. Şaşırtıcı sonuçlarla karşılaştık.
Bulaşıcı internet: Google tarafından yapılmış bir araştırmaya göre her on Web sayfasından biri Spyware, Virüs ve Truva atı (Trojan Horse) yayıyor. Bu sebepledir ki birçok internet kullanıcısı bir virüs tarayıcısı ile kendini korumaya alıyor.
En iyi durumda bu programlar sayesinde tüm kötü amaçlı programlar saptanıyor veya geç kalınmışsa uzaklaştırılıyor. Ayrıca tüm bu işlemlerin öyle çok pahalı olması da gerekmiyor. Nihayetinde ücretsiz programlar da var ve bunlar Internet'teki zararlılarla kısa yoldan halledebileceklerine dair söz veriyorlar. Onların kötü amaçlı programlarla olan bu savaştan ne ölçüde başarı ile çıkabildiklerini araştırdık: En güncel üç Freeware Virüs tarayıcısı AntiVir PE, Avast Home Edition ve AVG Free Test laboratuarımıza getirildi. Bu Programların ortak olan diğer bir yanları da her birinin hem Vista hem de XP ile uyumlu çalışabilmeleri.
AntiVir-Guard: Virüs saldırıları üzerine geniş bilgiler veriyor.
Virüs tarayıcılarının karşılaştırılması testinde tarayıcıların her birinin beş konuda başarılı olması gerekir.
Bilinen Malware in teşhis edilmesi: Her ay www.wildlist.org sitesinde uzmanlar tarafından en güncel zararlılar yayımlanıyor.
Sayısı hemen hemen 1000'i bulan bu zararlıların teşhis edilmesi bir Anti Virüs programı için mutlak bir zorunluluk.
Bilinmeyen Malware in teşhis edilmesi: Yeni virüs çeşitlerinin teşhisinde kullanılan yöntemin adi Heuristik. Bu bir Anti Virüs programının sağlaması gereken koşullar içinde en zor olanı.
Yeni Malware'ler karşısındaki reaksiyon zamanı: Yeni bir Malware'in ortaya çıkmasından sonra Virüs imza veritabanının güncellenmesine kadar olan süre ne kadar uzun olursa Malware'in zarara yol açma ihtimali de o kadar fazla olur. Bu yüzden reaksiyon zamanının olabildiğince kısa tutulması bir zorunluluk.
Aktif hale geçmiş bir Spyware in sistemden uzaklaştırılması: Bu Programların adı her ne kadar Virüs tarayıcı olsa da bugünlerde asıl tehlike oluşturan yazılımlar Spyware'ler. O nedenle adaylarımızdan üçü de aktif hale gelmiş zarar verici programları ortaya çıkarıp yok etmeye hazır olup olmadıklarını göstermek zorundaydılar.
Test sistemimize en tanınmış üç adet örnek virus programı yükledik. SD Bot şu anda en yaygın kullanımda olan Bot-Yazılımı. Hackerler yabancıların PC'lerine Spam ve Phishing mesajlarını bulaştırmak için girerler.
SpySheriff oldukça geniş bir kitlede kullanılan bir Rogue-Anti-Spyware. Virüsleri reklam aracılığı ile bulaştırıyor.
Zlob adlı bir zarar verici YouTube'u kullanıyor ve kendini Video-Codec olarak bulaştırıyor. Bu programı yükleyenlerin başkaları tarafından dinlenebileceklerini de hesaba katmaları gerekiyor.
Zoo-Malware'in teşhis edilmesi:
Virüs araştırmacıları pek fazla yayılmadıkları için Wildlist'e girmeyi başaramayan zararlıları Zoo-Malware adı altında gruplandırıyorlar. İyi bir virüs tarayıcısı tabiki bu az görülen varyasyonları da tanıyabilmeli. Karşılaştırma tablosu, bu konudaki test sonuçlarını sağ tarafta "Aktif haldeki Zlob tanıma/uzaklaştırma " adı altında gösteriyor (Adware, Spyware, Backdoor, Bot ve Truva atı).
AVG Free Edition: Zarar verici bir program karşısında başarılı olamadı.
İyi haberi hemen verelim: Bedava virüs tarayıcıları virüsü tanılama konusunda ücretli vesiyonlar kadar iyiler.
Wildlist'te de bulunan bir zarar verici programı Sadece AVG Free Edition teşhis edemedi.
Ancak virüsleri tanımak bir anti-virüs programı için en önemli özellik olmak zorunda değil. Çünkü kötü haber: en kötü Malware-çeşidi (Spyware) bedava programlar tarafından teşhis edilemedi.
Kısacası kapsamlı koruma arayanlar ücretli tarayıcılar için para harcamak zorundalar.
Araştırmamız ispatlıyor ki: Spyware bir kez aktif hale geldikten sonra ücretsiz virüs-tarayıcıları daha fazla yardımcı olamıyorlar.
SD Bot tüm adaylar tarafından tanındı ve uzaklaştırıldı ancak tam ve eksiksiz olarak değil.
Registry değişiklikleri onarılamadı. En kötü durum SpySheriff ve Zlob konusunda oldu. Bu ikisi hiç bir şekilde tanınamadı. Yani sadece Bedava tarayıcılara güvenenler internet mafyasına karşı çoktan yenildiler bile.
Şansınız varsa ücretsiz Virüs-tarayıcılar Spywareleri tanırlar. Zorluklarla en çok bu zararlıları silmek istediğinizde karşılaşırsınız. Şimdi 3 profesyonel adımda bu davetsiz misafirleri tekrar nasıl yok edebileceğinizi ögrenin:
1.HijackThis Sistem konfigürasyonuna bir protokol yerleştirir. Bu şekilde hemen hemen tüm davetsiz misafirler bulunur.
2.Windows güvenli moddayken sadece en gerekli programları çalıştırır. Bu, Malware'leri bir daha geri dönmemek üzere uzaklaştırmak için en ideal koşuldur.
3.Pocket KillBox normalde silinemeyen tüm dosyaları siler. Silmek istediğiniz dosyayı seçin ve bu program Windows'un yeniden başlatılması esnasında bu işi halletsin.
Bir anti virüs programının tanıması gerekli tüm zararlı programlar Malware sözcüğünün arkasında saklı. Bu zararlıların detaylı olarak nasıl sınıflandırıldığını burada okuyabilirsiniz.
Adware'ler bilgisayarınızın içinde yuvalanırlar ve sizi reklam bombardımanına tutarlar.
Bot'lar Internet mafyasının bilgisayarınızı kontrol etmesine imkan sunarlar. Saldırılar Bots ağı üzerinden gerçekleştirilir ve Spam-Mailler yollanır.
Backdoor'lar bir sistemin arka kapılarını açarlar.
Truva atları geliştirilmiş Backdoor'lardır. Bunlar bir dizi kontrol ve manipülasyon fonksiyonlarını da beraberlerinde getirirler.
Spyware'ler şifre yada kredi kartı numarası gibi verileri seçerler ve bunları Internet mafyasına iletirler.
Solucanlar küçük zarar verici programlardır. Bunlar internet üzerinden yayılırlar ve sistemdeki boşlukları kötüye kullanırlar.
Klasik anlamıyla virüsler artık hiç geliştirilmiyorlar. Bunların hedefleri yayılmak ve bilgilere hasar vermek. Bu amaç için var olan dosyaların üzerlerini yeniden yazar ya da bu dosyaları değiştirirler.
Virüs tanımada Freeware tarayıcılar ile Symantec'in ticari rakipleri eşitler.
Ancak bu yazılımlar Spyware saldırıları karşısında büyük boşluklara sahipler.
Testin galibi:
AntiVir PersonalEdition Classic Dowload alanında bir numara ve iyi bir virüs-tanılamasını destekliyor. Tarayıcı aynı zamanda yeni virüsler için 3 ila 4 saat arasında değişen bekleme süresiyle de örnek.
Eksik yanı: yinede bedava tarayıcı sistemdeki bir takım Ad- ve Spyware temsilcilerini bulamıyor.
Download: AntiVir PE Classic
İkinci sıra avast! 4 Home'a ait. Bu Freeware 87% ile en iyi Spy ve Adware tanılama başarısına sahip. Kullanıcı arayüzünün pek alışılmadık bir görüntüsü var. Yeni virüslerin eklenmesi da oldukça uzun sürüyor. Bu arada programın tam Türkçe sürümünün olduğunu da belirtelim.
Download: avast! 4 Home
Üçüncü sırada AVG Anti-Virus Free geliyor. AVG-tarayıcı bilinen ve bilinmeyen malware'lerin tanılanmasında zayıf yanlarını gösteriyor. Ancak bu tarayıcı diğerlerinden farklı olarak ekstra bir e-mail koruması da sunuyor.
chip derigisinin arajtırmasıdır.
kaynak:http://www.chip.com.tr/konu.asp?id=4165
Konu elektrobilim tarafından (07.Ocak.2008 Saat 15:36 ) değiştirilmiştir.

avg kullanıyorum pek öle bi sorunla karsılasmadım nod32 kurmayı düşünüyorum ama
avg yi elektrobilim arkadaşım bana tavsiye etti ve download adresini verdi bende indirdim kullandım şuana kadar kullandığım anti virüs programları arasında bir numara bence![]()
geçenlerde bir rus sitesine girdim. girmez olsaydım adamlar öyle bir virüs üretmişlerki pc de ne kadar işletim sistemi varsa hepsini ele geçiriyor.
klavye ve mouse çalışmıyor. sürekli ekranda kendi ürettikleri anti programı almazsak çözümün olmadığını belirten bir uyarı geliyor.
baktım olmadı sonunda pc ye fdisk çektim ve formatladım.![]()
arkadaşlar bu testin cevabı dogrudur en yakın ornegi foruma kayıtlı serhat355 üyemizde gördük ve bende bunu forumdaki üyelerle paylaşmak istedimğinden bu konuyu açtım tek kelimeyle testin cvbına bakarak ANTİVİR PE CLASSİC programını yukleyin derim pişman olmayacağınız yazılım database tabanı 25000 vürüsü tanıyan ve bir çok trojanı yokedebilen antivürüsdür. ve cracklı bir çok antivürüs programlarına fark atabilecek düzeyde ve fazlasıyla internet cafelerin tercih haline gelen hemde ücretsiz deneyin ve görün diyorum
arkadaşlar ölçme değerlendirme denilince galiba ben akla geliyorum.![]()
yani sadece 3 tane antivirüs programı arasında karşılaştırma yapmak pek güvenilir sonuçlara bizi götüremez düşüncesindeyim. bunların en önemli özellikleri tabiki ücretsiz olmaları ancak ben ücretli (beleş) bir program kullanıyorum ve ücretsizlerin bulamadığı virüsleri bulduğunu biliyorum. şimdilik virüs derdim yok. tavsiye ederim.
bu konuda kesinlikle profahmete katılıyorum ve ayrıca şuan bilgisayarınıza tek yukleyebileceğiniz antivürüs programı diyebilirm ve ayrıca geçmişimde 15 yıllık bilgisayar kullanıcısı olarak deneyimlerimden yola çıkarak bu antivürüsü oneriyorum kendimde kullanıyorum denemeside bedava paralı versionlarından daha iyii çalışıyor ama burda chip dergisi sadece firewall yani ücretsiz versionlarını teste tabii tutmuş onu da belirtmek istiyorum
Ben Nod32 yi oneririm bence en iyisi o ve aylik deneme surumu var
Ayrica 1 yillik Nod32 50Ytl
Smart security (Antivirus+Antispyware+Antispam+Firewall ) ise sadece 75 Ytl cok ucuz ve en iyisi!!!
NOD32 Ozellikleri:
Yüksek test edilmiş virüs bulma oranı
Virüs, trojan, worm, spyware, riskware, adware, phishing, rootkit ve olabilecek her türlü kötü niyetli saldırılara karşı koruma
En hızlı tarama oranı en az bellek kullanımı
Yeni gelişmiş sezgisel tarama
Bilinmeyen virüslerin tespit edilmesi (ThreatSense Teknolojisi)
Otomatik internet güncellemesi
Kolay yönetim
Türkçe sürüm
Ücretsiz e-posta&telefon desteği
Gelişmiş rootkit tespit teknolojisi (Anti-stealth)
Genişletilmiş zararlı yazılım sınıflandırılması
Microsoft Vista desteği
ICSA Labs sertifikalı, en fazla sayıda (45) Virüs Bulletin ödülü sahibi (www.virusbtn.com)
2006 En İyi Antivirüs Ürünü (www.av-comparatives.org 2006 özet raporu)
Smart Security Ozellkileri:
Adware, botlar, rootkits, spyware, trojanlar, virüsler, wormlar ve diğer malware türlerini engeller. Spamı bloklar. Kişisel firewall içerir.
ESET NOD32 Antivirus’e dayalı: En hızlı, en akıllı ve en güvenli antivirüs çözümü.
Tümüyle entegre güvenlik çözümü.
Önde gelen tüm basit ve karışık tehditlere karşı korur ve savunma yapar.
Kolay kullanımlı grafiksel kullanıcı arayüzü sağlar. Kolay ve çabuk kurulur.
Bu program hakkindaki diger mesajim.

sizin için köyü olmuş bence bu virüs linux a sökmez çünkü virüsleri windowsa göre üretiyorlar.windowsda güvenlik için illaki program kullanmak gerekiyor.ama linux da bu olay yok bende bu tür özelliklerden dolayı linux/pardus u seçtim.virüs konusunu merak eden arkadaş varsa.siteyi bana verin bende size programsız güvenliği göstereyim
asıl amacın linux reklamı değil windows açığı göstermek
bu kadar vürüslere karşı ben bile bile windows kullanırım neden derseniz windowsa alışan bir kişi artık linuxa geçmesi imkansız sıfırdan azimle ögrenmesi gerkecek bunun dışında yanında çalışacak olan birçok toolkit programlarda çalışmayacak onlarda (winzip winamp msn ....) en basitlerinden. pardus için bu geçerli değil gördüğüm en iyi linux işletim sistemi diyebilirm elime geçen linux yazılımlarını test ettim şunu gördüm vürüsler o tür işletim sistemin alt yapısına zarar veremediği gibi güvenli modda çalışmasını saglamasıda artıalrından bu oluyor ki herkese linux programını kullanın diye oneride bulunamam tek çözümü microsoft un xp 64 bit olanını kullanmanız kesinlikle tavsiye ederim en az 1 yıla yakın test ettim keinlikle işletim sistemine vürüs bulaşmadı nedenide programın 64 bitle sifrelenmesi ve programların yuklnediği yolların farklı olması güvenliğin yuksek olması ....vbb detaya inersek bogulurz o bakımdan performans,hız ,vürüsüsüz diyorsanız en iyi işletim sistemi Microsoft xp 64 bit kullanmanızı öneririm içalışmalar

BEN AVAST HOME KULLANIYORUM YAKLAŞIK HERGÜN GÜNCELEME YAPIYOR AMA İŞLEMCİM CELERON OLDUĞUNDAN BİRAZ YAVAŞLAMA OLUYOR.BELLEKTE DAHA AZ YER KAPLIYAN HIZLI BİR ANTİ-VİRÜS YAZILIMI TAVSİYENİZİ BEKLİYORUM.SELAMLAR
arkadaşlar özellikle bir çok yerlerden gelen ki bana üniversitenin bilgisayar laboratuarından bulaştı. bttorent diye bir virüs flash diskin açılmasına izin vermiyor. avg görmüyor,eset smart 32 görüyor fakat iyileştirmiyor veya silemiyor. antivir'i kurduğumda bu virüsü fark ettim. ve flash diski kurtardım. Az kalsın yüksek lisans sunumumu yapamıyacaktım. Bir çok arkadaşım yapamadı ve epey uğraşmışlardı.
Reklam olsun diye söylemiyorum ama programı kurunca ne derece iyi olduğunu göreceksiniz.![]()
Tek yazılım bilirim Zone alarm Firewall+antispam+antivürüs+antitrojen... Bundan iyisi olamaz bence...
yaklaşık 2 yıldır hiç bir program kullanmıyorum. günde 4-6saat internette dolaşıyorum.ama daha bir virüs denk gelmedi hayret.
![]()
@isa_olcer
bir çok trojan ve malvare olabilir bir virüs programı ile taratmanı tansiye ederim.![]()
Her konuda mütavazi ol!!!!!
Mütavazilikte Toprak gibi ol!!!
(Hayatı güzelleştirmek bizim elimizde)
Şu anda 1 kullanıcı bu konuyu görüntülüyor. (0 kayıtlı ve 1 misafir)